Eugen Bejinariu: Nu am comis niciun abuz în serviciu

Eugen Bejinariu: Nu am comis niciun abuz în serviciu

Deputatul Eugen Bejinariu a declarat joi că nu a comis niciun abuz în serviciu, iar ca ministru al Secretariatului General al Guvernului a fost mandatat imperativ, prin hotărâre de guvern, să semneze contractul Microsoft și actul adițional.

"Am consultat o mică parte din materialul probator transmis și am văzut în referatul procurorilor că există o acuzație că aș fi săvârșit o infracțiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz în serviciu. Am inițiat proiecte de hotărâri de guvern, căci era atributul meu sau al oricărui ministru, că nu am fost singurul inițiator — de fapt eu am contrasemnat. O hotărâre care a fost, în final, aprobată în ședință de guvern", a spus Bejinariu la Camera Deputaților, după ce și-a consultat dosarul de la DNA în care este acuzat de abuz în serviciu.

El a adăugat că, în calitate de secretar general al Guvernului, a fost mandatat "imperativ" să semneze contractul privind Microsoft.

"Eu, ca ministru al Secretariatului General al Guvernului, am fost mandatat imperativ prin hotărâre de guvern să semnez acest contract și actul adițional. Contractul e parte integrantă din HG, publicat în Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract", a precizat Bejinariu.

Acesta a menționat că, atunci când a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, procesul era în derulare și că nu a încălcat nicio lege.

Cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul 'Microsoft 2', va fi dezbătută și votată lunea viitoare de plenul Camerei.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 — 2004, în legătură cu săvârșirea, pe vremea în care a deținut funcția ministerială, a infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul 'Microsoft 2'.

Procurorii susțin că Bejinariu, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 și nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern și Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

2 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

3 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

4 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia