EurActiv.com: SUA au început transferul de arme nucleare din Turcia în România, MAE neagă cu fermitate

EurActiv.com: SUA au început transferul de arme nucleare din Turcia în România, MAE neagă cu fermitate

SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara, afirmă joi EurActiv.com, citând două surse independente, același portal precizând că MAE român neagă cu fermitate informația.

Conform unui raport recent, circa 50 de arme tactice nucleare erau depozitate la baza militara Incirlik din Turcia, la 100 de km de granita siriana.
 
In timpul puciului din Turcia, curentul care alimenta baza de la Incirlik a fost taiat si guvernul turc a interzis avioanelor SUA sa decoleze sau aterizeze. In cele din urma, comandantul bazei a fost arestat si implicat in puci. Raportul afirma ca este incert daca SUA ar fi putut mentine controlul asupra armelor in conditiile unui posibil razboi civil in Turcia.
 
Alta sursa afirma ca relatiile SUA-Turcia s-au deteriorat intr-atat incat Ankara nu mai este considerata de incredere pentru depozitarea armelor nucleare. Acestea sunt in curs de mutare spre baza aeriana de la Deveselu din Romania, afirma sursa. Deveselu este si gazda scutului american anti-racheta.
 
MAE a negat cu vehementa aceasta informatie.
EurActiv


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...