EURO 2016: Atacantul portughez Eder a devenit o "mândrie" pentru Guineea-Bissau

EURO 2016: Atacantul portughez Eder a devenit o "mândrie" pentru Guineea-Bissau

Atacantul portughez Eder, autorul unicului gol al finalei EURO 2016 cu Franța (1-0), de duminică, a "intrat în istorie" și este o "mândrie" pentru Guineea-Bissau, țara sa natală, a afirmat, marți, anturajul familiei sale din Bissau, citat de AFP.

"Eder a intrat azi în istoria fotbalului pe ușa din față. El este mândria familiei noastre, a țării noastre și a întregii Africi", a declarat Darcia Faleni Lopes, sora fotbalistului care locuiește în capitala Guineei-Bissau.

Ea a prezentat fotografii din copilărie ale atacantului portughez, pe numele său adevărat Antonio Macedo Lopes, poreclit și Ederzinho, micul Eder în portugheză, în această fostă colonie portugheză.

Dar Eder, în vârstă de 28 de ani, nu-și cunoaște prea bine țara de origine, după cum a afirmat bunica din partea tatălui, Ricardina De Carvalho Lopes, surâzătoare și purtând la gât o eșarfă cu a echipei Portugaliei.

La vârsta de patru ani, el a plecat în Portugalia la tatăl său, care voia să încerce o carieră de fotbalist. O parte a familiei sale, între care tatăl și mama jucătorului, trăiesc la Lisabona.

"Nu l-am mai văzut de atunci, dar noi comunicăm adesea prin telefon. Ne-a sunat înaintea finalei și ne-a cerut să ne rugăm pentru el. Și Bunul Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile. El este cel care a dat cupa Portugaliei", a afirmat bunica în vârstă de 78 de ani.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS