EURO 2016: Atacantul portughez Eder a devenit o "mândrie" pentru Guineea-Bissau

EURO 2016: Atacantul portughez Eder a devenit o "mândrie" pentru Guineea-Bissau

Atacantul portughez Eder, autorul unicului gol al finalei EURO 2016 cu Franța (1-0), de duminică, a "intrat în istorie" și este o "mândrie" pentru Guineea-Bissau, țara sa natală, a afirmat, marți, anturajul familiei sale din Bissau, citat de AFP.

"Eder a intrat azi în istoria fotbalului pe ușa din față. El este mândria familiei noastre, a țării noastre și a întregii Africi", a declarat Darcia Faleni Lopes, sora fotbalistului care locuiește în capitala Guineei-Bissau.

Ea a prezentat fotografii din copilărie ale atacantului portughez, pe numele său adevărat Antonio Macedo Lopes, poreclit și Ederzinho, micul Eder în portugheză, în această fostă colonie portugheză.

Dar Eder, în vârstă de 28 de ani, nu-și cunoaște prea bine țara de origine, după cum a afirmat bunica din partea tatălui, Ricardina De Carvalho Lopes, surâzătoare și purtând la gât o eșarfă cu a echipei Portugaliei.

La vârsta de patru ani, el a plecat în Portugalia la tatăl său, care voia să încerce o carieră de fotbalist. O parte a familiei sale, între care tatăl și mama jucătorului, trăiesc la Lisabona.

"Nu l-am mai văzut de atunci, dar noi comunicăm adesea prin telefon. Ne-a sunat înaintea finalei și ne-a cerut să ne rugăm pentru el. Și Bunul Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile. El este cel care a dat cupa Portugaliei", a afirmat bunica în vârstă de 78 de ani.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului