EURO 2016: Englezul Mark Clattenburg va arbitra finala Franța - Portugalia

EURO 2016: Englezul Mark Clattenburg va arbitra finala Franța - Portugalia

Englezul Mark Clattenburg va arbitra finala EURO 2016, între selecționatele Franței și Portugaliei, programată duminică pe Stade de France, a anunțat vineri Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA).

Considerat cel mai bun "cavaler al fluierului" european în acest sezon, Mark Clattenburg (41 ani) a condus finala Ligii Campionilor, câștigată de Real Madrid în fața rivalilor de la Atletico Madrid, în luna mai.

La finala de duminică, el va fi ajutat la cele două tușe de doi asistenți englezi, Simon Beck și Jake Collin.

Mark Clattenburg devine, astfel, al doilea arbitru care conduce în același an finala Ligii Campionilor și pe cea a Campionatului European, după portughezul Pedro Proenca, în 2012.

Fost electrician, Mark Clattenburg, arbitrul internațional din 2007, a condus deja trei meciuri de la debutul EURO 2016: Belgia — Italia (0-2) și Cehia — Croația (2-2), din primul tur, precum și Elveția — Polonia (4-5 la loviturile de departajare), din optimile de finală.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...