EURO 2016: Germania - Italia, finala din sferturi

EURO 2016: Germania - Italia, finala din sferturi

Germania - Italia, sfertul de finală de sâmbătă de la Bordeaux (22,00, ora României), de la EURO 2016, poate fi oricând o finală de Cupă Mondială sau de Campionat European de fotbal.

Germania este campioana mondială en titre, în timp ce Italia este vicecampioana europeană.

Germania, care nu a primit gol la EURO 2016, nu a câștigat niciuna din cele opt confruntări cu Italia la turnee finale, dar este încrezătoare că poate pune capăt acestei serii negre. Între cele opt eșecuri se numără o finală și două semifinale de Cupă Mondială, precum și semifinala EURO 2012.

Italia, care nu era creditată cu prea multe șanse la turneul din Franța, a reușit să surprindă prin jocul său solid și prin eternul său pragmatism, învingând cu 2-0 talentata formație a Belgiei în grupă și apoi campioana europeană en titre Spania, cu 2-0, în optimi, o binemeritată revanșă după finala de acum patru ani.

Selecționerul Nationalmannschaft, Joachim Loew, va avea întreg lotul la dispoziție, după ce l-a recuperat pe fundașul Jonas Hector, în urma unei răceli, și pe căpitanul Bastian Schweinsteiger, care venea după o accidentare de durată.

De partea cealaltă, Antonio Conte nu îl va avea în mod sigur pe Thiago Motta (suspendat), dar probabil nici pe Daniele De Rossi, accidentat la o coapsă. Cum cei doi evoluau pe același post (Claudio Marchisio, accidentat, a ratat EURO 2016), problemele lui Conte sunt destul de mari și pot afecta angrenajul aproape perfect până acum al Squadrei Azzurra. De asemenea, și extrema Antonio Candreva se confruntă cu probleme medicale, fiind incert.

O parte importantă a succesului echipei Italiei constă în apărarea formată din Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli și Leonardo Bonucci, toți trei de la Juventus.

Italia are și avantajul meciurilor directe, cu 15 victorii, față de 8 ale germanilor, și 10 egaluri, golaverajul fiind de 49-40.

Totuși, Germania a câștigat ultimul duel, unul amical, pe 30 martie, la Munchen, cu 4-1, primul său succes în fața Italiei de la amicalul câștigat în iunie 1995, la Zurich (2-0).

Italia (7 victorii, 3 egaluri) este una dintre cele patru echipe neînvinse în preliminariile EURO 2016, alături de Anglia, Austria și România.

Sami Khedira este coleg la Juventus cu Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Stefano Sturaro și Simone Zaza, toți aflați în lotul Italiei.

Meciul va fi arbitrat de ungurul Viktor Kassai, care a condus la EURO 2016 și meciul de deschidere, Franța — România (2-1). Kassai, care a arbitrat finala Ligii Campionilor din 2011 dintre Barcelona și Manchester United, a condus și un meci al Italiei la turneul din Franța, cel câștigat împotriva Suediei în grupă (1-0).

Echipele probabile:

Germania: Neuer — Kimmich, J. Boateng, Hummels, Hoewedes — Kroos, Khedira — T. Muller, Ozil, Draxler — Gomez.

Italia: Buffon — Barzagli, Bonucci, Chiellini — Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio — Pelle, Eder.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...