EURO 2016: Hodgson a demisionat din funcția de selecționer al echipei Angliei

EURO 2016: Hodgson a demisionat din funcția de selecționer al echipei Angliei

Selecționerul echipei de fotbal a Angliei, Roy Hodgson, și-a anunțat demisia după eliminarea reprezentativei Albionului de la EURO 2016 de către modesta formație a Islandei, luni seara, la Nisa, cu 2-1, în optimile de finală.

''Mi-ar fi plăcut să mai rămân doi ani (pentru CM 2018, n. red.), dar altcineva trebuie să preia ștafeta'', a afirmat tehnicianul de 68 de ani, care a rămas în funcție după eliminarea Angliei după faza grupelor la Mondialul din 2014, găzduit de Brazilia.

''Nu am mers așa departe cum doream și acest lucru nu este acceptabil'', a mai spus Hodgson.

''Sunt mândru de munca pe care am făcut-o împreună cu staff-ul meu'', a precizat Roy Hodgson, care a condus naționala Angliei timp de patru ani.

''Am asigurat tranziția de la o echipă cu o medie de 30 de ani la o echipă mai tânără, un lucru remarcabil și interesant pentru fotbalul englez'', a subliniat antrenorul.

Hodgson a ținut să mulțumească ''suporterilor și jucătorilor'' pentru ''aventura magnifică a acestor patru ani'', precizând totodată că va fi mândru când va privi în urmă la această experiență.

În cariera sa, Hodgson a mai pregătit selecționatele Finlandei (2006-07), Emiratelor Arabe Unite (2002-04) și Elveției (1992-95).

Naționala de fotbal a Islandei a produs o mare surpriză la EURO 2016, luni seara, la Nisa, prin victoria cu scorul de 2-1 (2-1) în fața selecționata Angliei și calificarea în premieră în sferturile de finală competiției. Ragnar Sigurdsson (6) și Kolbeinn Sigthorsson (18) au marcat golurile islandezilor, în timp ce Wayne Rooney (4 — penalty) a marcat golul englezilor,

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…