EURO 2016: Proceduri disciplinare împotriva Ungariei, Belgiei și Portugaliei, din cauza fanilor (UEFA)

EURO 2016: Proceduri disciplinare împotriva Ungariei, Belgiei și Portugaliei, din cauza fanilor (UEFA)

Federațiile din Ungaria, Belgia și Portugalia sunt vizate de proceduri disciplinare pentru incidente diverse cauzate de fanii lor pe stadioanele EURO 2016, a anunțat duminică UEFA, instanța care organizează turneul.

Uniunea europeană de fotbal a sancționat deja Rusia cu o excludere cu suspendare pentru astfel de incidente și a deschis proceduri și împotriva Croației și Turciei. Astfel, șase echipe, adică un sfert din cele participante la EURO 2016, sunt vizate de proceduri disciplinare pentru incidente mai mult sau mai puțin grave provocate de suporterii lor.

În procedurile deschise duminică, Ungaria riscă cel mai mult. Unii din fanii săi au provocat ciocniri cu oamenii de ordine și cu polițiștii pe stadionul Velodrom, duminică, la Marsilia, înaintea meciului cu Islanda, după care au aruncat fumigene pe teren, după fluierul final.

Instanța disciplinară a UEFA va judeca cazul Ungariei marți. Datele de judecare pentru Belgia (utilizare de fumigene și lansare de obiecte pe teren) și pentru Portugalia (invadarea terenului) nu au fost încă precizate.

Portughezii s-ar putea totuși să nu primească o sancțiune prea grea, deoarece invadarea terenului nu a produs probleme. Un fan al lui Cristiano Ronaldo a pătruns pe teren și a făcut un selfie cu vedeta lui Real Madrid, care chiar s-a amuzat și le-a cerut stewarzilor de pe stadionul Parc des Princes să-l lase pe adolescent să facă poza cu el. Tânărul suporter portughez a părăsit terenul plângând de bucurie pentru că și-a îndeplinit dorința.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...