Euro Millions: Marele premiu de 220 de milioane de euro i-a revenit unui câştigător din Franţa

Euro Millions: Marele premiu de 220 de milioane de euro i-a revenit unui câştigător din Franţa

Premiul de 220 de milioane de euro, care s-a jucat la extragerea de vineri seara la loteria transnaţională Euro Millions, i-a revenit unui câştigător din Franţa, a informat loteria franceză Française des Jeux (FDJ) citată de AFP.

Norocosul sau norocoasa câştigătoare are la dispoziţie 60 de zile pentru a se prezenta la FDJ şi a-şi ridica premiul, considerat cel mai mare jackpot din istoria loteriei europene de la crearea sa în 2004.

Combinaţia câştigătoare a fost 21 26 31 34 49, cu numerele "stea" 2 şi 5.

La Euro Millions (5/50) se extrag 5 din 50 de numere, împreună cu două numere de la 1 la 11 numite Lucky Star şi are două extrageri pe săptămână, marţi şi vineri, în jurul orei 20:45 GMT.

Precedentul super jackpot a fost atribuit unui câştigător din Elveţia. Suma a fost de 210 milioane de euro la extragerea din 26 februarie 2021.

În Franţa, precedentul record datează din decembrie 2020. Un jucător din sudul ţării a câştigat atunci suma de 200 de milioane de euro.

EuroMillions este o loterie transnaţională, înfiinţată pe 7 februarie 2004 de loteria franceză Francaise des Jeux, de loteria spaniolă Loteria y Apuestas del Estado, şi de loteria britanică Camelot Group.

Prima extragere a avut loc vineri 13 februarie 2004, la Paris. Iniţial, ţările participante au fost Marea Britanie, Franţa şi Spania, iar de la extragerea din 8 octombrie 2004, s-au mai alăturat Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia şi Elveţia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu