Eurodeputatul Cristian Bușoi: Avem la nivel european 5,1 miliarde euro cu care să ne digitalizăm sistemul de sănătate

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Avem la nivel european 5,1 miliarde euro cu care să ne digitalizăm sistemul de sănătate

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Cercetare și Industrie din Parlamentul European, susține că digitalizarea sistemului de sănătate din România se va putea realiza cu ajutorul banilor europeni din cadrul programului european emblematic destinat sănătății, EU4Health.

„Un program drag mie, în care cred, pentru care am fost responsabil la nivel european este EU4Health, Programul independent de sănătate al Uniunii Europene. Avem, la nivel european, 5,1 miliarde euro cu care să luptăm cu bolile transmisibile și netransmisibile, să ne digitalizăm sistemul de sănătate, să ne completăm naționale de produse esențiale necesare în situații de criză și să îmbunătățim accesul tuturor românilor la asistență medicală”, a declarat deputatul european în cadrul Bucharest Summit: Cooperation for Development.

Potrivit eurodeputatului, criza generată de COVID -19 a arătat ce capacitate de apărare are sistemul de sănătate din România: „ Am reușit să ținem lucrurile sub control însă nevoia de investiții masive în Sănătate este evidentă. Un organism este mai puternic atunci când fiecare organ este sănătos. Tot așa, România va mai mai puternică dacă fiecare spital va avea capacitatea să îi trateze pe toți cei care au nevoie la cele mai înalte standarde, indiferent că spitalul se află la București sau în cel mai îndepărtat oraș din țară. Iar astăzi avem la dispoziție și fonduri fără precedent cu care să reușim să realizăm acest lucru.”

Citiți și: Cristian Bușoi, raportorul PE pentru EU4Health: COVID-19 ne-a arătat că avem nevoie de servicii digitale în sănătate pentru diminuarea răspândirii bolii și monitorizarea pacienților

Programul emblematic al UE în domeniul sănătății, EU4Health în valoare de 5,1 miliarde de euro a intrat în vigoare pe 26 martie.

Programul „UE pentru sănătate” va avea o contribuție semnificativă la redresarea post-COVID-19, îmbunătățind sănătatea populației din UE, sprijinind lupta împotriva amenințărilor transfrontaliere privind sănătatea și sporind gradul de pregătire și capacitatea UE de a răspunde în mod eficace la viitoarele crize sanitare, în cadrul unei viitoare Uniuni Europene a sănătății puternice.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro