Eurodeputatul Cristian Bușoi: Cu bani europeni, Târgu Mureș poate realiza o clinică modernă pentru echipa medicală ”extraordinară” a dr. Horațiu Suciu

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Cu bani europeni, Târgu Mureș poate realiza o clinică modernă pentru echipa medicală ”extraordinară” a dr. Horațiu Suciu

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie (ITRE) din Parlamentul European și raportorul Legislativului European pentru noul program de sănătate al UE, s-a aflat în vizită la Târgu Mureș, la Clinica prof. dr. Horațiu Suciu, „un loc special, unde viețile multor copilași sunt salvate de o echipă medicală extraordinară.”

„Clinica profesorului Suciu este, de altfel, singura din țară unde își găsesc, astăzi, rezolvarea cazurile complicate de chirurgie cardio-vasculară la copii și nou – născuți”, a precizat Cristian Bușoi într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Cu această ocazie, Cristian Bușoi a reamintit specialiștilor că au acum șansa prin noile fonduri europene, de care va dispune România în următorii șapte ani, să lucreze cu adevărat într-o clinică modernizată, cu aparatură de ultimă generație.

„Am discutat cu profesorul Horațiu Suciu despre activitatea curentă a domniei sale și a echipei pe care o conduce, despre problemele pe care le întâmpină și nevoile pe care le are și, desigur, despre oportunitatea extraodinară pe care ne-o oferă fondurile europene. Cu ajutorul banilor alocați României prin Mecanismul de redresare și reziliență, Next Generation EU, există șansa ca la Târgu Mureș să putem ridica o nouă casă pentru acești medici extraordinari și pacienții lor, o clinică modernă, primitoare, cu aparatură de top, care să ușureze munca medicilor și să ofere cele mai bune șanse la vindecare pacienților. Cu implicare și seriozitate, acest proiect atât de necesar poate deveni realitate.”

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”