Eurodeputatul Cristian Bușoi, dialog cu Ursula von der Leyen: Să construim cu adevărat o UE a Sănătății

Eurodeputatul Cristian Bușoi, dialog cu Ursula von der Leyen: Să construim cu adevărat o UE a Sănătății

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a participat la reuniunea Grupului PPE de la Roma, unde a purtat și un dialog cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„În dialogul pe care l-am avut cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a participat la lucrările noastre de la Reuniunea ONU care are loc la New York, am insistat pe nevoia de a continua să ne implicăm mai mult de la nivel european în politicile de sănătate, să construim cu adevărat o Uniune Europeană a Sănătății”, a scris într-o postare pe pagina de Facebook, președintele Comisiei pentru Industrie din PE, Cristian Bușoi.

De asemenea, Cristian Bușoi a rugat-o pe șefa Executivului European să folosească participarea la Reuniunea ONU pentru a convinge și alți actori globali să ni se alăture în politicile de decarbonizare și luptă împotriva schimbărilor climatice.

Potrivit deputatului european, agenda discuțiilor s-a concentrat pe găsirea soluțiilor pentru creștere economică, transformare energetică, crearea de noi locuri de muncă și protejarea celor vechi, politica pentru migrație și, poate cel mai important, întărirea sistemelor de sănătate din toate statele membre UE pentru a face față provocărilor actuale și viitoare.

Citiți și: Uniunea Europeană a Sănătății, posibilă prin modificarea Tratatului UE. Care este părerea Comisiei Europene și ce răspuns așteaptă de la cetățeni

Cea de-a 76-a Adunare Generală a Organizației Națiunilor Unite își deschide în această săptămână ușile sediului de la New York pentru segmentul la nivel înalt – participarea șefilor de stat, de guvern, a miniștrilor de externe și a liderilor organizațiilor internaționale -, în care liderii lumii vor naviga printre cele mai intense subiecte care influențează conduita de pe scena globală, sub semnul redresării economice post-COVID-19, vaccinării și luptei împotriva pandemiei, în timp ce urgența schimbărilor climatice, rolul multilateralismului și noua eră a competiției strategice între marile puteri vor domina agenda discuțiilor și linia discursurilor politice ce vor fi susținute.

 

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu