Eurodeputatul Cristian Bușoi, mesaj către companiile farmaceutice: Toate statele UE trebuie să primească vaccinul împotriva COVID-19 în același timp

Eurodeputatul Cristian Bușoi, mesaj către companiile farmaceutice: Toate statele UE trebuie să primească vaccinul împotriva COVID-19 în același timp

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, a co-prezidat astăzi, 22 septembrie, audierea organizată la Parlamentul European privind accesul la vaccinul anti-COVID-19.

Astfel, europarlamentarul român le-a transmis reprezentanțiilor companiilor farmaceutice prezenți la audiere, că un vaccin bun trebuie să fie dezvoltat rapid, să fie ieftin, dar sigur.

De asemenea, Cristian Bușoi a subliniat în timpul intervenției sale că accesul la noul vaccin care va exista pe piața să fie echitabil: „Eu sper ca astăzi să căpătăm asigurări că toate statele membre vor primi vaccinul fără întârziere și în același timp. Aștept cu interes laboratoarele farmaceutice cum vor răspunde ei la provocările pe care le aduc producția și distribuția unui număr atât de mare de vaccinuri”.

Potrivit deputatului european, trebuie să existe un efort comun din partea politicienilor și industriei farmaceutice pentru a diminua din teama cetățenilor cu privire la siguranța vaccinării împotriva COVID-19: „Încă ne confruntăm cu multă neîncredere în rândul populației și este de asemenea o temă pe care trebuie să o abordăm, trebuie să reducem neîncrederea în acest vaccin și să învățăm din perioada de criză prin care am trecut și pe care încă o traversăm pentru a susține mult mai mult cercetarea și inovarea pentru a evita și alte crize în viitor. Audierea de astăzi trebuie să aducă încredere între politicieni, industria farmaceutică și cetațeni. Trebuie să transmitem un mesaj clar cetățeanului european: împreuna putem găsi soluții și că avem garanția că fiecare va avea acces la vaccin cât mai rapid”.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?