Eurodeputatul Cristian Bușoi: Pandemia COVID-19 a determinat creșterea susținerii strategice pentru inteligența artificială în sănătate

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Pandemia COVID-19 a determinat creșterea susținerii strategice pentru inteligența artificială în sănătate

Pandemia COVID-19 a determinat creșterea susținerii strategice pentru inteligența artificială în sănătate, a afirmat eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), în cadrul evenimentului „Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, potrivit unei postări pe Facebook.

 

Vorbind despre demersurile făcute în Parlamentul European pentru tratarea cancerului, o boală cronică și de multe ori fatală, eurodeputatul a afirmat:

„În perioada următoare, inteligența artificială în sănătate va fi foarte puternic susținută, iar o altă direcție strategică importantă este să continuăm planul de cancer. Dacă pe durata crizei de COVID lucrurile au fost gestionate cât de cât în regulă în anumite țări europene, sigur, anumite țări vestice au fost mult mai puternic lovite, totuși, victimele colaterale rămân pacienții cu boli cronice. Și în România, și peste tot. Aici, Uniunea Europeană va continua, ba chiar va intensifica eforturile de luptă împotriva cancerului, eforturile de găsirea a unor soluții pentru cancer și pentru alte boli cronice”, a declarat Cristian Bușoi.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina