Eurodeputatul Cristian Bușoi: Programul Europa Digitală va fi finanțat cu 7,59 de miliarde de euro

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Programul Europa Digitală va fi finanțat cu 7,59 de miliarde de euro

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Cercetare și Industrie din Parlamentul European, anunță în urma tralogului cu Comisia Europeană și Consiliul UE că programul Europa Digitală va fi finanțat cu 7,59 miliarde de euro.

„Programul Europa digitală va asigura finanțare pentru proiecte din cinci domenii vitale pentru relansarea economiilor Uniunii post criză: calcul de înaltă performanță (2,22 miliarde de euro), inteligența artificială ( 2,06 miliarde de euro) securitate cibernetică (1,65 miliarde de euro), interoperabilitate (1,07 miliarde euro), competențele digitale avansate (577 milioane euro). Europa Digitală va susține organizarea de cursuri de formare în domeniul competențelor digitale avansate pentru forța de muncă și pentru studenți, precum și pentru IMM-uri și administrațiile publice”, a scris Cristian Bușoi în urma negocierilor din trialog.

Potrivit deputatului european, Europa Digitală vine să completeze o serie de alte Programe europene, care sprijină transformarea digitală, precum Orizont Europa și aspectele digitale aferente Mecanismului pentru interconectarea Europei.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat