Eurodeputatul Cristian Bușoi: Programul Europa Digitală va fi finanțat cu 7,59 de miliarde de euro

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Programul Europa Digitală va fi finanțat cu 7,59 de miliarde de euro

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Cercetare și Industrie din Parlamentul European, anunță în urma tralogului cu Comisia Europeană și Consiliul UE că programul Europa Digitală va fi finanțat cu 7,59 miliarde de euro.

„Programul Europa digitală va asigura finanțare pentru proiecte din cinci domenii vitale pentru relansarea economiilor Uniunii post criză: calcul de înaltă performanță (2,22 miliarde de euro), inteligența artificială ( 2,06 miliarde de euro) securitate cibernetică (1,65 miliarde de euro), interoperabilitate (1,07 miliarde euro), competențele digitale avansate (577 milioane euro). Europa Digitală va susține organizarea de cursuri de formare în domeniul competențelor digitale avansate pentru forța de muncă și pentru studenți, precum și pentru IMM-uri și administrațiile publice”, a scris Cristian Bușoi în urma negocierilor din trialog.

Potrivit deputatului european, Europa Digitală vine să completeze o serie de alte Programe europene, care sprijină transformarea digitală, precum Orizont Europa și aspectele digitale aferente Mecanismului pentru interconectarea Europei.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro