Eurodeputatul Cristian Bușoi: Putem fi liberi iar! Calea de ieșire din criza pandemică este vaccinarea

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Putem fi liberi iar! Calea de ieșire din criza pandemică este vaccinarea

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) recomandă vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 pentru majoritatea populației pentru a pune capăt pandemiei și pentru a ieși din criza care a afectat economia și viața socială a oamenilor din întreaga UE.

„Putem fi liberi iar! Calea de ieșire din această criză este vaccinarea. Vaccinarea te va proteja pe tine și pe noi toți.
Dacă majoritatea se vaccinează împotriva COVID-19 putem opri pandemia. Vaccinurile anti COVID-19, dezvoltate și autorizate în Uniunea Europeană, sunt sigure și eficiente. Ele sunt supuse celor mai temeinice evaluări științifice, sunt testate riguros de laboratoare independente și pe zeci de mii de voluntari pentru a se asigura eficacitatea și siguranța lor. După ce un număr suficient de oameni sunt vaccinați putem începe să călătorim din nou, să mergem la petreceri, să învățăm împreună”, a scris Cristian Bușoi, într-o postare pe Facebook.

Prima persoană vaccinată în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă (Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”), membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi vaccinate grupele populațional. În primă etapă vor fi imunizate persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat, urmând ca în etapa a doua să primească serul de la Pfizer-BioNTech populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar în ultima fază, populația generală.

România are posibilitatea asigurării dozelor de vaccin necesare pentru vaccinarea a 10, 7 milioane de cetățeni, cu posibilitatea de suplimentare, în cadrul contractelor semnate de Comisia Europeană cu șase companii dezvoltatoare de vaccinuri anti-COVID.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale