Eurodeputatul Cristian Bușoi salută premiera unui Summit mondial dedicat sănătății: Solidaritatea și echitatea trebuie să guverneze când vorbim despre sănătate

Eurodeputatul Cristian Bușoi salută premiera unui Summit mondial dedicat sănătății: Solidaritatea și echitatea trebuie să guverneze când vorbim despre sănătate

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL,PPE), salută reuniunea liderilor G20 care au discutat în premieră despre sănătate în cadrul Summitului mondial pentru sănătate de la Roma.

„Premieră istorică la nivel european. Astăzi, la Summit-ul G20, liderii europeni s-au întâlnit, în premieră, să discute despre Sănătate. Începe un nou capitol pentru UE și sunt extrem de bucuros pentru acest debut în forță. UE va ajuta țările sărace și le va dona 100 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, ca să învingă pandemia”, a transmis deputatul european într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Potrivit europarlamentarului, „solidaritatea și echitatea trebuie să fie principalele valori care să guverneze activitatea noastră atunci cand vorbim despre sănătatea cetățenilor”: „Avem multe provocări în față, dar sunt sigur că vom reuși”, a conchis acesta.

Reamintim că în urma Summitului Mondial pentru Sănătate, organizat ieri, 21 mai, s-a adoptat Declarația de la Roma ce  reafirmă angajamentul ferm al liderilor lumii în favoarea multilateralismului și a cooperării globale în domeniul sănătății.

În Declarația de la Roma sunt prezentate 16 linii directoare prin care liderii și-au stabilit principiile și angajamentele pentru următoarea perioadă. Acestea servesc drept orientare voluntară pentru acțiunile actuale și viitoare în domeniul sănătății globale, pentru a sprijini finanțarea, crearea și menținerea unor sisteme de sănătate eficiente și a unei acoperiri universale a sănătății, pentru a îmbunătăți pregătirea, avertizarea timpurie, prevenirea, detectarea, răspunsul coordonat, precum și rezistența și recuperarea în fața pandemiei actuale și a viitoarelor potențiale urgențe de sănătate publică.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”