Eurodeputatul Cristian Bușoi: Statele membre trebuie să depună toate eforturile pentru o cooperare autentică în domeniul apărării UE

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Statele membre trebuie să depună toate eforturile pentru o cooperare autentică în domeniul apărării UE

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie (ITRE) din Parlamentul European, a subliniat în cadrul ”Black Sea and Balkans Security Forum” faptul că industria europeană de apărare are nevoie de un efort comun din partea statelor membre pentru a avea o ”cooperare autentică”.

”În contextul geopolitic dificil de astăzi, industria europeană de apărare nu își mai poate permite să fie dependentă de lanțurile de aprovizionare externe. Cred că statele membre ar trebui să își depună eforturile pentru o cooperare autentică în domeniul apărării UE.”

De asemenea, Cristian Bușoi a subliniat în discursul său că Europa trebuie să treacă la o autonomie strategică.

”Sectorul de apărare nu numai că ar trebui să mențină capabilități de înaltă tehnologie și de înaltă calitate în Europa, ci ar trebui să restabilească sau să relocheze expertiza industrială de bază. Aceasta este o condiție esențială crucială pentru construirea unei Europe de apărare și trecerea la autonomia strategică.”

Nu în ultimul rând, Cristian Bușoi a criticat reducerea bugetului UE pentru apărare: ”În ultima propunere CFM, bugetul pentru Fondul european de apărare a fost redus cu aproape jumătate (7,14 miliarde) în comparație cu cererea Parlamentului European (13 miliarde).”


Black Sea and Balkans Security Forum” este un forum regional de securitate care aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor.

Înalţi oficiali români şi străini, oficiali ai NATO şi UE, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor externe şi securităţii naţionale, alături de invitaţi din zona academică din țară și străinătate vor dezbate teme de interes pentru securitatea României şi a zonelor învecinate.

Evenimentul este organizat de New Strategy Center în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și cu sprijinul instituțional al Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Externe.

Platforma www.CaleaEuropeana.ro este partener media la cea de-a patra ediție a ”Black Sea and Balkans Security Forum”.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale