Europarlamentar raportor pentru statul de drept: „Guvernul român trebuie să renunțe la tentativa ridicolă de revocare a Procurorului General dacă vrea să recâștige încrederea UE”

Europarlamentar raportor pentru statul de drept: „Guvernul român trebuie să renunțe la tentativa ridicolă de revocare a Procurorului General dacă vrea să recâștige încrederea UE”. Europarlamentarul olandez Matthijs van Miltenburg, membru al ALDE european și raportor al Parlamentului European pentru mecanismul care va lega fondurile europene de statul de drept, a făcut un apel ca guvernul Dăncilă să renunțe la revocarea lui Augustin Lazăr, scrie G4Media.ro.

”Ca să recâștige încrederea UE, guvernul român trebuie să oprească încercarea ridicolă de a-l revoca pe Procurorul General”, a scris Matthijs van Miltenburg pe contul său de Twitter., la o zi după ce și-a încheiat vizita în România.

Mecanismul propus în luna mai de Comisia Europeană prevede ca printre criteriile obligatorii pentru acordarea fondurilor europene să se numere și respectarea statului de drept. Comisia Europeană vrea ca acest mecanism să fie prins în bugetul pentru perioada 2021 – 2027, iar Parlamentul European va realiza un raport asupra acestei propuneri a executivului european. Cel care va coordona raportul Parlamentului European este Matthijs van Miltenburg.

El este membru al ALDE european – familia politică din care face parte formațiunea condusă de Tăriceanu – și a devenit cunoscut în România în luna octombrie, când a relatat pe Twitter, în timp real, întâlnirea pe care grupul parlamentar a avut-o cu ușile închise cu președintele Senatului de la București.

”Tăriceanu dă vina pe ”statul paralel”, pe serviciile secrete pentru toate deficiențele statului de drept din România. L-am întrebat ce măsuri intenționează să ia pentru a lupta împotriva corupției, a furtului și pentru dezvoltarea României”, a scris acesta pe Twitter la acel moment.

La o oră distanță, el a postat un nou tweet: ”Niciun răspuns concret din partea dlui Tăriceanu. Doar perdele de fum”.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata