Europarlamentarul Cristian Terheş şi-a dat demisia din PSD

Europarlamentarul Cristian Terheş şi-a dat demisia din PSD

Europarlamentarul Cristian Terheş a anunţat că şi-a dat demisia din PSD şi s-a înscris în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni.

"Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a mă înscrie în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni), din care face parte ECPM (Mişcarea Politică Creştină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNŢCD. Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui protocol între PSD şi PNŢCD, semnat într-o conferinţă de presă de preşedinţii celor două partide", a scris Terheş pe Facebook, luni seară.

El a adăugat că acel protocol stabileşte colaborarea celor două partide "pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi a democraţiei constituţionale în România".

"Le mulţumesc şi pe această cale colegilor pentru buna colaborare pe care am avut-o în cadrul Delegaţiei. Ca membru în Grupul ECR - care susţine o Europă a democraţiei şi naţiunilor - voi promova, în numele PNŢCD, toate iniţiativele favorabile României", a încheiat europarlamentarul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Ultimul moștenitor al tronului Imperiului Otoman a murit la 90 de ani