Europarlamentarul german care a spus că „România este Vestul Sălbatic al UE”, în vizită la Hunedoara

Europarlamentarul german care a spus că „România este Vestul Sălbatic al UE”, în vizită la Hunedoara

Guido Reil, europarlamentarul german care s-a împotrivit în termen duri intrării țării noastre în Schengen și chiar în UE, a fost primit vineri de șeful Consiliului Județean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Guido Reil e de părere că nu merităm să intrăm în Schengen Foto: AFP

”Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realităţile cu care se confruntă judeţul Hunedoara, dar şi proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile şi reuşitele noastre de a atrage finanţări de aproape un miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastructură, reţele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural. Pentru a cunoaşte cu adevărat România, cei care vorbesc despre ţara noastră trebuie să o şi viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar şi potenţialul pe care îl avem", a explicat preşedintele CJ Hunedoara pe pagina de socializare.

Europarlamentarul a fost însoţit de deputatul social-democrat Natalia Intotero. Programul vizitei include Colegiul Național ”Decebal” din Deva, unde funcţionează clase cu predare în limba germană, și Muzeul Aurului din Brad.

Guido Reil are 52 de ani și provine dintr-o familie de mineri, fiind la rândul lui, tot miner. Dintre cele șase mine în care a lucrat, cinci au fost închise. La 18 ani a devenit membru de sindicat, pentru ca, la 20 de ani, să se înscrie în Partidul Social Democrat din Germania (SPD).

În 2016, odată cu sosirea a sute de mii de refugiați în Germania, Reil a trecut la partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland, Alternativa pentru Germania sau AfD. Această formațiune politică a devenit primul partid de extremă-dreapta care a intrat în Parlament după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Guido Reil a fost ales europarlamentar pe listele partidului AfD, în 2019. AfD a primit o amendă de 400.000 de euro pentru finanțarea ilegală a campaniei în alegerile regionale.

Jorg Meuthen – unul dintre liderii principali ai partidului -, și Guido Reil au primit fonduri de la agenția de publicitate elvețiană Goal AG în 2016, respectiv 2017, cu toate că partidelor politice din Germania le este interzis să primească fonduri de campanie din surse din afara UE.

În timpul unui discurs în Parlamentul European, unde a fost dezbătută aderarea României și Bulgariei la Schenghen, Guido Reil a cerut respingerea aderării și a comparat România cu Vestul Sălbatic.

El a spus că niciuna dintre țări nu are ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Europeană: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...