Europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a dat demisia din USR: Direcția pe care o are partidul e una pe care nu o pot gira

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță și-a dat demisia din USR: Direcția pe care o are partidul e una pe care nu o pot gira

Europarlamentarul a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că își dă demisia din partidul Uniunea Salvați România. Nicu Ștefănuță și-a justificat decizia invocând „motive ce țin de direcția actuală a formațiunii politice”.

Nicu Ștefănuță și-a dat demisia din USR FOTO: Arhivă

„Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcţia pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeaşi energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu şi din România", a afirmat eurodeputatul Nicu Ştefănuţă , potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că este nemulțumit că în USR nu se aude „vocea oamenilor inimoși, principali, competenți”.

„Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-aţi ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Voi, care aţi îngheţat pentru principii, ne-aţi trimis în parlamente ca să transmitem vocea voastră răguşită. Să dăm o formă României altfel. Am crezut că atâta timp cât mai sunt oameni buni, lupta nu e pierdută. Şi ei mai sunt cu miile - oameni inimoşi, oameni principiali, oameni competenţi. Din păcate, nu e a lor vocea care se aude, nu e a lor puterea. Acestor oameni le mulţumesc profund", a adăugat Nicu Ştefănuţă.

Nicu Ştefănuţă deţinea în cadrul USR şi funcţia de vicepreşedinte. În Parlamentul European acesta avea funcția de vicepreşedinte al Delegaţiei pentru relaţiile cu Statele Unite ale Americii, membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă alimentară (ENVI), al Comisiei pentru Bugete (BUDG), membru în Comisia Specială de Luptă împotriva Cancerului (BECA) şi supleant în Comisia pentru Afaceri Externe (AFET), potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria