Europol: Atacul cibernetic internațional este de un "nivel fără precedent"

Europol: Atacul cibernetic internațional este de un "nivel fără precedent"

Atacul informatic internațional care afectează mai multe țări și organizații este de "un nivel fără precedent", a declarat sâmbătă Oficiul european al polițiilor Europol, citat de AFP.

"Atacul recent este de un nivel fără precedent și va cere o investigație internațională complexă pentru a-i identifica pe cei vinovați", a indicat într-un comunicat Europol, al cărui Centru european de cibercriminalitate (EC3) "colaborează cu unitățile de combatere a criminalității informatice din țările afectate și cu partenerii industriali majori pentru a atenua amenințarea și a acorda asistență victimelor".

Un val de atacuri cibernetice simultane a afectat 100 de țări sâmbătă, lovind în zeci de întreprinderi și organizații din întreaga lume, inclusiv spitalele britanice și producătorul francez Renault.

Acest atac cibernetic a fost descris ca fiind "internațional" de premierul britanic Theresa May.

Autoritățile americane și britanice au recomandat persoanelor fizice, companiilor și organizațiilor afectate să nu plătească hackerilor care cer plată pentru a debloca computerele infectate.

Atacul este de "nivel global" și afectează organizații în Australia, în Belgia, Franța, Germania, Italia și Mexic, au indicat analiști de la compania de securitate informatică Forcepoint Security Labs.

Unitatea operațională comună de acțiune împotriva criminalității informatice (JCAT) a Europol, un grup internațional de anchetatori specializați în securitate cibernetică "a fost special conceput pentru a ajuta la astfel de investigații și va juca un rol important în sprijinul anchetei", precizează Europol.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...