Europol: Informații privind anchete internaționale asupra unor grupări teroriste, difuzate accidental în mediul online

Europol: Informații privind anchete internaționale asupra unor grupări teroriste, difuzate accidental în mediul online

Informații strânse de organizația de poliție europeană Europol privind numeroase anchete internaționale asupra unor grupări teroriste au fost difuzate accidental în mediul online, fără a fi protejate de vreo parolă, a anunțat miercuri postul de televiziune olandez Zembla, citat de Reuters.

Europol, care contribuie la cooperarea dintre polițiile din statele membre ale Uniunii Europene, nu a putut fi contactată pentru a comenta acest caz.

Potrivit canalului Zembla, directorul adjunct al Europol, Wil van Gemert, ar avea cunoștință despre acest incident.

Conform sursei citate, scurgerea de informații a fost cauzată de un fost angajat care a luat acasă dosarele, încălcând normele Europol, și care a pus datele respective pe un hard-drive conectat la internet fără a-și da seama că în acest fel conținutul devenea accesibil pentru oricine.

Informațiile astfel difuzate online se referă la 54 de diferite anchete ale poliției și includ numele și numerele de telefon ale suspecților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale