Eurostat: România, printre statele din UE în care producţia industrială a crescut în martie

Eurostat: România, printre statele din UE în care producţia industrială a crescut în martie

Producţia industrială a scăzut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,1% în Uniunea Europeană în martie, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Creşteri lunare ale producţiei industriale au fost înregistrate în Lituania (3,5%), Danemarca (1,8%), Slovacia (1,2%), Irlanda şi Ungaria (ambele cu 1%), Luxemburg (0,8%), Letonia şi Marea Britanie (ambele cu 0,7%), Estonia (0,6%), Polonia (0,5%), Germania (0,4%) şi România (0,3%), iar cele mai semnificative scăderi au fost în Malta (minus 3,7%), Grecia (minus 2,7%) şi Suedia (minus 2,3%).

În martie, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a scăzut cu 0,6% în zona euro şi a crescut cu 0,4% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost raportate în Irlanda (22,1%), Polonia (8%) şi Ungaria (7,9%), iar cele mai semnificative scăderi în Portugalia (minus 7,9%), Malta (minus 3,6%) şi Spania (minus 3,4%).

România a înregistrat în martie o creştere anuală de 1,5% a producţiei industriale, după un avans de 1,9% în februarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...