Eurovision 2019 Artişti din 41 de ţări au defilat pe covorul portocaliu în deschiderea oficială a concursului

Eurovision 2019 Artişti din 41 de ţări au defilat pe covorul portocaliu în deschiderea oficială a concursului

Concurenţi din 41 de ţări au defilat duminică pe covorul portocaliu în centrul oraşului Tel Aviv, în cadrul ceremoniei de deschidere a concursului Eurovision 2019, relatează luni Reuters şi dpa.

Evenimentul a fost organizat în Piaţa Habima, unde se află Teatrul Naţional şi Filarmonica din Israel, însă, în loc de un covor roşu, concurenţii au defilat pe unul de culoare portocalie - cea a logo-ului principalului sponsor al concursului, compania MyHeritage.

Semifinalele celei de-a 64-a ediţii a concursului Eurovision se vor desfăşura marţi, 14 mai, şi joi, 16 mai, în nordul Tel Aviv, înaintea marii finale de sâmbătă, 18 mai.

Foto: (c) Amir Cohen/REUTERS


Reprezentanta României, Ester Peony, va urca pe scenă în a doua semifinală, cu melodia "On a Sunday".

"Toată lumea este încântată în echipa mea. Sunt foarte fericită să fiu aici", a declarat cântăreaţa cipriotă Tamta, primul artist care a păşit pe covorul portocaliu, flancată de fotografi şi jurnalişti.

Pentru a asigura securitatea în Tel Aviv pe durata desfăşurării concursului, 12-18 mai, Israelul a desfăşurat circa 8.000 de poliţişti.

Este prima dată când concursul Eurovision este organizat la Tel Aviv, deşi evenimentul a mai avut loc de două ori la Ierusalim. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...