Evaluare Națională 2020. Elevii susțin astăzi proba de română. Totul despre examen și subiecte

Evaluare Națională 2020. Elevii susțin astăzi proba de română. Totul despre examen și subiecte

Evaluarea Națională 2020 începe luni cu proba de limba și literatura română, în elaborarea subiectelor nefiind inclusă materia din semestrul al doilea. La prima sesiune a Evaluării Naționale 2020 s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, o sesiune specială urmând a fi organizată pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la probele care încep luni.

Accesul în sălile de examen va fi permis până la ora 8.30, subiectele la română la Evaluare Națională 2020 urmând a fi deschise la ora 9.00, moment din care elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor.

Evaluarea Națională 2020 are în acest an o sesiune specială pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu pot în ziua examenului au febră peste 37,3, sunt în izolare sau în carantină. Candidaților care au participat la una sau mai multe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele susținute în etapa anterioară a Evaluării Naționale 2020, desfășurate în perioada 15-18 iunie 2020.

În acest an, Ministerul Educației a anulat simularea la română și matematică pentru Evaluare Națională 2020, punând la dispoziția elevilor teste de antrenament cu subiecte la română și matematică.

Evaluare Națională 2020. Modele subiecte română - teste de antrenament:

Evaluare Națională 2020 - triajul epidemiologic înainte de examen

Înainte de a ajunge în sala de examen pentru rezolva subiectele la română la Evaluare Națională 2020, la intrarea în școală cadrele medicale vor face triajul epidemiologic al elevilor. Astfel. se va măsura temperatura cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute. De asemenea, se vor observa clinic simptomele respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată) ale elevilor care se prezintă la examenul de Evaluare Națională 2020.

Evaluare Națională 2020 - condițiile din sala de examen

În sălile în care se susțin probele la română la Evaluarea Națională 2020 stabilirea locurilor se realizează astfel încât să existe o distanță de 2 metri între candidați, pe rânduri și între rânduri.

La intrarea în sala de examen unde se va desfășura proba de română la Evaluare Naționașă 2020 se va afișa oglinda sălii și asistenții vor dirija candidatul direct către locul destinat pentru a evita parcurgerea întregii suprafețe a sălii în căutarea locului. În unitățile de învățământ special, în sălile de examen la Evaluare Națională 2020, nu se va depăși numărul de 10 persoane.

Evaluare Națională 2020 - probe monitorizate audio-video

Candidaților care susțin proba de română la Evaluarea Națională 2020 le este interzis să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen. Se interzice candidaților la Evaluarea Națională 2020 să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2020. Examenul va fi monitorizat audio-video

2 ore pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2020

Pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională 2020 elevii vor avea la dispoziție 2 ore.

Candidații care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor la română la Evaluare Națională pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli. În sala de examen rămân ultimii trei elevi până la predarea lucrării și de către ultimul candidat

Calendar Evaluare Națională 2020

 • 2 - 5 iunie - înscrierea elevilor
 • 15 iunie - probă scrisă: Limba şi literatura română
 • 17 iunie - probă scrisă: Matematică
 • 18 iunie - probă scrisă: Limba şi literatura maternă
 • 22 iunie - Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor (până la ora 14:00)
 • 22 iunie (orele 16:00 - 19:00) - Depunerea contestaţiilor
 • 23 iunie (orele 8:00 - 12:00) - Depunerea contestaţiilor
 • 23-26 iunie - Soluţionarea contestaţiilor
 • 27 iunie - Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor

Calendar sesiune specială Evaluare Națională 2020:

 • 22-26 iunie: înscrierea candidaților
 • 29 iunie: Limba și literatura română
 • 30 iunie: Matematică
 • 1 iulie: Limba și literatura maternă
 • 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
 • 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 - 19:00)
 • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00) la Evaluare Națională 2020.

Evaluare Națională 2020. Ce subiecte la română au fost în anii trecuti:

Evaluare Națională 2020 - CNCD: Interzicerea accesului la examenele naționale copiilor cu temperatura peste 37,3 grade, discriminatorie / "Efectul este încălcarea dreptului la educaţie, în condiţii de egalitate"

Evaluare Națională 2020, subiecte română: Lecție online pentru Evaluarea Națională clasa a VIII-a: Verbe predicative și verbe copulative

Subiecte la română la Evaluare Națională 2020. Comisarul.ro transmite cele mai relevante informații despre Evaluare Națională 2020, subiecte la română și matematică, precum și organizarea și desfășurarea probelor.
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”