Evaluare Națională: Elevii au avut de rezolvat cerințe pe baza poeziei 'Salcâmii' de Baconski

Evaluare Națională: Elevii au avut de rezolvat cerințe pe baza poeziei 'Salcâmii' de Baconski

Absolvenții de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni, la primul subiect al probei de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale, cerințe pe baza poeziei "Salcâmii" de A. E. Baconski.

Tot la primul subiect, candidaților li s-au cerut să prezinte în 30 — 50 de cuvinte semnificația unei strofe din poezie și să redacteze o compunere de 150 — 200 de cuvinte în care să motiveze apartenența la genul liric a textului "Salcâmii" de A.E. Baconski.

La cel de-al doilea subiect, absolvenții de gimnaziu au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza textului "Grădina pierdută a Edenului: locul în care ajungi cu elicopterul", text apărut la www.adevarul.ro de Andreea Marinaș.

De asemenea, la cel de-al doilea subiect, candidaților li s-a cerut să redacteze în 150 — 200 de cuvinte o narațiune în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

Marți, elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Ultima probă — cea la Matematică — va avea loc miercuri, afișarea rezultatelor urmând a se face pe 1 iulie, până la ora 16,00.

Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

"Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidații care susțin Evaluarea Națională, comisia națională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele", precizează MENCȘ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

2 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

3 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

4 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer

5 Ucrainenii suferă o pierdere importantă! Rușii l-au ucis pe Ivan „Brest” Marciuk