EXCEPȚIONAL! Un ungur, mai român ca toți căcații lași din PSD! „Kovesi e ABUZATĂ în cel mai mârșav mod. UE trebuie să INTERVINĂ pentru a stopa POLIȚIA POLITICĂ”

EXCEPȚIONAL! Un ungur, mai român ca toți căcații lași din PSD! „Kovesi e ABUZATĂ în cel mai mârșav mod. UE trebuie să INTERVINĂ pentru a stopa POLIȚIA POLITICĂ”

EXCEPȚIONAL! Un ungur, mai român ca toți căcații lași din PSD! „Kovesi e ABUZATĂ în cel mai mârșav mod. UE trebuie să INTERVINĂ pentru a stopa POLIȚIA POLITICĂ.” Juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, parlamentar pentru mai multe mandate și  fost președinte al Comisiei juridice a Senatului – explică, Podul.ro , de ce măsura controlului judiciar la care este supusă fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, reprezintă  ”un abuz incalificabil, o mârșăvie de proporții” care amintește de practicile poliției politice.

Totodată, juristul avertizează că România alunecă pe panta celui mai gregar iliberalism, ceea ce ne poartă spre o zonă pestriță a Europei, în umbra Rusiei lui Putin.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în luna iunie, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției.

Podul.ro prezintă declarațiile juristului.

”Regimul PSD își continuă la pas ofensiva vizând distrugerea Justiției și salvarea infractorilor politici. OUG-urile pregătite de ministrul Justiției, Tudorel Toader, asta vizează: călcarea în picioare a Justiției cu prețul spălării și a salvării unor politicieni certați cu legea. Dincolo de acest aspect, România alunecă rapid pe panta primejdioasă a iliberalismelor la modă în anumite zone pestrițe ale Uniunii Europene. În fapt, controversatul anunț al Vioricăi Dăncilă privind ambasada României din Israel – anunț care contravine pozițiilor oficiale ale UE, dar și tuturor normelor diplomatice –  spre asta duce, spre alăturarea conjuncturală, prin frode succesive, de modelul Ungariei și al Poloniei. La toate acestea se adaugă populismul coaliției PSD-ALDE.  

Eu cred că Uniunea Europeană a făcut și face ce trebuie să facă, criticând cu vehemență, prin toate vocile sale importante, ofensiva regimului PSD. Dacă lucrurile vor degenera, nu este deloc exclus ca România să primească o serie de sancțiuni usturătoare. Și, dacă analizăm cu atenție toate câte se întâmplă, lucrurile degenerează deja.

Când spun asta, mă refer la evidentele abuzuri la care este supusă fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, din partea controversatei secții speciale construite de regimul Dragnea cu scopul de a-i intimida și de a-i scoate din sistem pe procurorii indezirabili. Această secție nu numai că se implică brutal în bunul mers al Justiției, dar pare că vrea să fie Justiția, deși acționează pe o partitură de partid. Faptul că Laurei Codruța Kovesi i s-a fixat interdicția de a părăsi țara este de-a dreptul incalificabil, e o mârșăvie de proporții. Păi, singura posibilitate ca Laura Codruța Kovesi să părăsească România este aceea de a se duce procuror-șef european. Asta vor să preîntâmpine PSD-iștii. Interdicția de a părăsi țara are scopul să o oprească pe Kovesi să participe la ultimele etape procedurale privind alegerea ei la șefia Parchetului European. Eu cred că Uniunea Europeană trebuie să intervină pentru a pune punct acestor practici care amintesc de poliția politică.

Abuzul este evident. Kovesi s-a pus întotdeuna, fără nici cea mai mica problemă, la dispoziția Justiției, indiferent de mizeriile care i s-au făcut. De asemenea, Kovesi a părăsit în repetate rânduri România, oficial, și a revenit întotdeauna – de unde nebunia asta cu interdicția de a părăsi țara? Măsura controlului judiciar nu este justificabilă absolut deloc. Eu sper ca instanța să dea dovadă de verticalitate și să respingă această măsură. Chiar nu vreau să fac judecăți de valoare, întrucât nu am văzut dosarul fluturat de secția specială, dar interdicția de a părăsi țara este absolut ilogică și ilegală. Așa ceva amintește de practicile poliției politice”, a declarat  Péter Eckstein-Kovács.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului