EXCEPȚIONALUL mesaj al doctorului Tatu-Chițoiu

EXCEPȚIONALUL mesaj al doctorului Tatu-Chițoiu

Mesaj excepțional din partea președintelui Societății Române de Cardiologie, Gabriel Tatu-Chițoiu. Pornind de la versurile baladei „Miorița”, acesta se declară șocat de faptul că românii asistă impasibili la modul în care condamnații penal schimbă legile justiției.

„Poporul roman este avertizat si de magistrati si de comunitatea internationala cam asa cum este avertizat si ciobanul moldovean din Miorita. Cum putem sa fim atat de prosti ? Cum putem fi atat de idioti in tacerea noastra? De lasi?”, se intreaba medicul, pe Facebook.

 
Iata mesajul integral:

"Miorița" - varianta 2017

„Ceea ce se întâmplă acum la noi mi-a adus brusc aminte in aceasta dimineata de celebra balada "Miorița"...absolut definitorie pentru mentalitatea romanilor

"... trei ciobănei. 
Unu-i moldovan, 
Unu-i ungurean
Şi unu-i vrâncean. 
Iar cel ungurean
Şi cu ce-l vrâncean, 
Mări, se vorbiră, 
Ei se sfătuiră
Pe l-apus de soare 
Ca să mi-l omoare 
Pe cel moldovan,

Ce vreau sa spun ? In acest moment in Romania ciobanul ungurean și cu cel vrâncean (a se citi: "condamnatii penal sau cu dosare penale" sau, după dorință, doua nume proprii...) schimba sfidator legile justitiei dupa chipul si asemanarea lor pregatind asasinarea ciobanului moldovean (a se citii "a respectului pentru lege" sau, după dorință, alte nume proprii) și furtul turmei ciobanului moldovean (a se citii: "ceea ce a reușit democrația românească să acumuleze bine, cu chin, cu vai, în ultimii 28 de ani")

Poporul roman este avertizat si de magistrati si de comunitatea internationala cam asa cum este avertizat si ciobanul moldovean din "Mioritza"

"Stăpâne, stăpâne, 
Îţi cheamă ş-un câine, 
Cel mai bărbătesc 
Şi cel mai frăţesc, 
Că l-apus de soare 
Vreau să mi te-omoare 
Baciul ungurean 
Şi cu cel vrâncean!"

Ce face ciobanul moldovean ?

"...de-a fi să mor 
în câmp de mohor, 
Să spui lui vrâncean 
Şi lui ungurean 
Ca să mă îngroape 
Aice, pe-aproape, 
În strunga de oi, 
Să fiu tot cu voi; 
În dosul stânii 
Să-mi aud cânii"

Astazi, mai toti copiii de scoala, cand ajung la "Miorita" intreaba invariabil: "CUM A PUTUT CIOBANUL MOLDOVEAN SA FIE ATAT DE PROST ? DE IDIOT ? SA STIE CA "AIA" VIN SA IL OMOARE IAR EL SA NU FACA ALTCEVA DECAT SA LE INDICE LOCUL UNDE SA IL INGROAPE ?"

Ma intreb si eu: cum putem sa fim atat de prosti ? cum putem fi atat de idioti in tacerea noastra ? De LAȘI ?”

Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu este medic primar cardiologie și medicină internă la Clinica de cardiologie și Medicină Internă din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și Preşedintele în exercițiu al Societăţii Române de Cardiologie. Dr. Tatu-Chițoiu este una dinre cele mai active personalități ale lumii medicale atunci când vine vorba de lupta împotriva bolilor cardiovasculare și a dezvoltat proiecte inovatoare care au reușit să aducă medicii mai aproape de oameni.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...