EXCLUSIV/Dacian Cioloș NU va INTRA în PNL! A fost foarte nervos după declarațiile președintelui!

Dacian Cioloș, care vineri a mai spus odată că nu va candida, nu va intra în PNL. Nici înainte și nici după alegerile parlamentare. Primul ministru i-a transmis acest lucru, joi, și președintelui Klaus Iohannis, spun surse din anturajul lui Dacian Cioloș. Aceleași surse mai spun că după declarațiile „lejere” ale președintelui, așa cum le-a catalogat Cioloș, sălăjeanul a fost foarte nervos, lucru rar la el. Mai mult, Cioloș ar fi strepezit printre dinți: „Ne jucăm de-a Băsescu și Ponta, cu cine mă confundă?” Conform acelorași surse, Dacian Cioloș, care i-a prezentat președintelui României o schiță de principii a unui program de guvernare pentru următorii 4 ani, este foarte hotărât să rămână independent. Însă nu exclude nominalizarea sa în fruntea unui viitor guvern politic.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Slatina, referitor la sugestia preşedintelui Klaus Iohannis privind implicarea sa în politică în perspectiva alegerilor parlamentare, că nu va candida şi că, din câte a înţeles, preşedintele nici nu i-a cerut să facă acest lucru.

"Eu nu o să candidez şi eu nu am înţeles din ceea ce a spus că domnul preşedinte mi-a cerut să candidez", a comentat sec Cioloş, la solicitarea ziariştilor de a preciza dacă va rămâne independent sau va candida, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că ar trebui să-şi exprime preferinţa pentru un partid.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să continue proiectele, dar atunci să îşi declare măcar "simpatia sau adeziunea sau preferinţa" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, preşedintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul. "Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare", a declarat preşedintele.

 Klaus Iohannis a reafirmat că după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația