EXCLUSIV/Primar PSD: Domnule, eu am vorbit cu Vâlcov la partid, nu cu Dăncilă, nu cu Drăcilă!

EXCLUSIV/Primar PSD: Domnule, eu am vorbit cu Vâlcov la partid, nu cu Dăncilă, nu cu Drăcilă!

Primar PSD: Domnule, eu am vorbit cu Vâlcov la partid, nu cu Dăncilă, nu cu Drăcilă! Unul dintre numeroșii primari care au luat calea Bucureștiului pentru a discuta la sediul PSD, în aceste zile de foc pentru partid, a povestit pentru Comisarul.ro, sub protecția anonimatului din motive lesne de înțeles, cum a fost trimis de la sediul din Kiseleff, unde nu era niciun șef, la sediul din Ion Ionescu de la Brad, din Băneasa. 

Domnule, eu am vorbit cu Vâlcov la partid, nu cu Dăncilă, nu cu Drăcilă!

„Am ajuns la sediul din Kiseleff. Acolo era o fată drăguță. Și vreo doi băieți. Am zis că vreau să ajung la un șef, că am probleme cu un ministru, la un minister. Deputatul de la mine de pe zonă e cu moțiunea, n-am la cine să apelez. Fata a pus mâna pe telefon, a vorbit cu cineva și mi-a zis să merg la sediul din Băneasa, că mă așteaptă domnul Vâlcov. Care Vâlcov, am întrebat eu, domnu' Darius? Da, domnul Darius, vă așteaptă. Da, domnule. Foarte amabil omul. I-am povestit ce nevoie am, mi-a cerut documentele, s-a uitat pe ele, apoi a pus secretara să sune la ministrul respectiv, să-i facă legătura. Am auzit chiar și ce-a vorbit cu ăla. În două ore eram în birou la ministru! Domnule, eu vă spun, am vorbit cu Vâlcov la partid, nu cu Dăncilă, nu cu Drăcilă! El m-a rezolvat. Are un birou mare. Și o mașină d-aia, ca prefecții. Ministrul zicea după aia că nu trebuia să merg la Vâlcov, că era bine să-l sun pe el.” ne-a relatat primarul.

Mai mulți lideri PSD au relatat și pentru Europa Liberă că Darius Vâlcov nu a dispărut de tot din partid sau de la Guvern, el fiind văzut în continuare în Palatul Victoria, dar și în sediul din Băneasa. Potrivit acestora, lui Vâlcov i se cere în continuare opinia pe temele economice.

Strategul PSD pe teme economice, Darius Vâlcov, cel căruia i s-a atribuit un rol central în scrierea programului de guvernare cu care s-au câștigat alegerile parlamentare din 2016, nu a dispărut de tot din Guvern și din viața de partid.

Pe 3 iunie 2019, Darius Vâlcov și-a dat în mod oficial demisia din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice. Era la doar câteva zile după ce PSD pierduse alegerile europarlamentare, Viorica Dăncilă începea să-și consolideze poziția de lider al partidului, iar Liviu Dragnea fusese încarcerat pentru trei ani și jumătate după condamnarea în dosarul angajărilor fictive.

Plecarea lui Darius Vâlcov a fost prezentată ca un gest de eliminare a oamenilor lui Liviu Dragnea, mișcarea fiind dublată de înlăturarea Ancăi Alexandrescu, consilier pe probleme de comunicare al premierului.

Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare în primă instanță în februarie 2018, dar acest lucru nu a contat pentru premierul Dăncilă mai bine de un an și jumătate. Vâlcov era un apropiat al lui Liviu Dragnea și până la condamnarea sa nimeni nu a avut curajul să-l înfrunte în mod deschis.

 
Dispariția fostului strateg pe teme economice nu este însă una totală, așa cum a fost prezentată de PSD sau de cei din Guvern. Surse guvernamentale, dar și din partid, au declarat pentru Europa Liberă că, în această vară, Darius Vâlcov a putut să fie văzut în continuare în Palatul Victoria, dar și în sediul PSD din Băneasa.

„L-am văzut pe Vâlcov de mai multe ori în sediul din Ion Ionescu de la Brad”, a confirmat un lider PSD pentru Europa Liberă.

„A fost chemat de mai multe ori la discuții pe anumite probleme economice. Apar diferite situații și atunci i se cere și părerea lui Vâlcov pentru că el știe programul de guvernare, dar și cifrele din ultimul an. Multe măsuri au fost gândite de el și i se cere în continuare părerea, chiar dacă nu mai este vizibil”, a subliniat un alt social-democrat prezent la discuțiile din sediul din Băneasa.

Informația a fost confirmată pentru Europa Liberă de mai mulți social-democrați care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Fostul birou al lui Darius Vâlcov din Guvern a fost preluat de vicepremierul Mihai Fifor, actualul secretar general al PSD.

„Oficial, biroul lui aparține acum lui Fifor. Cu toate acestea, pe Vâlcov l-am văzut în Guvern în această vară. Nu știu dacă are un birou sau doar este chemat, dar sigur a fost de mai multe ori chemat în Palatul Victoria”, au precizat pentru Europa Liberă surse guvernamentale.

Chiar dacă rolul său nu mai este atât de puternic ca în perioada lui Liviu Dragnea, Darius Vâlcov rămâne în continuare un contributor pentru politicile economice ale PSD. Vâlcov a fost puternic criticat după apariția Ordonanței 114, cea care a perturbat puternic mediul economic și a fost criticată. Ea a suferit modificări succesive, care au condus-o departe de forma inițială, până s-a ajuns la o formulă acceptată și de actorii din piață.

Următorul termen în procesul lui Darius Vâlcov este pe 15 octombrie, judecătorii așteptând să apară motivarea judecătorilor Curții Constituționale privind completurile specializate. La termenul din septembrie, Darius Vâlcov nu s-a prezentat personal la Înalta Curte.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 The Times / România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală