Executivul nu şi-a asumat să susţină la funcţia de procuror-şef european o persoană asupra căreia "planează acuzaţii" (surse)

Executivul nu şi-a asumat să susţină la funcţia de procuror-şef european o persoană asupra căreia "planează acuzaţii" (surse)

Trimisul AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Executivul nu şi-a asumat să susţină la funcţia de procuror-şef al Parchetului European o persoană asupra căreia "planează acuzaţii", au declarat, joi, surse guvernamentale.

Potrivit acestor surse, motivele nu au fost legate de persoana Laurei Codruţa Kovesi, care este în cursa pentru acest post, ci de informaţiile apărute în spaţiul public despre fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Totodată, arată sursele de la Palatul Victoria, în contextul în care România, ca preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, trebuie să fie mediator imparţial, iar unul dintre candidaţi este român, procesul de selecţie pentru acest post a fost condus de Finlanda, ţara ce va prelua preşedinţia de la România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”