Executivul nu şi-a asumat să susţină la funcţia de procuror-şef european o persoană asupra căreia "planează acuzaţii" (surse)

Executivul nu şi-a asumat să susţină la funcţia de procuror-şef european o persoană asupra căreia "planează acuzaţii" (surse)

Trimisul AGERPRES, Oana Ghiţă, transmite: Executivul nu şi-a asumat să susţină la funcţia de procuror-şef al Parchetului European o persoană asupra căreia "planează acuzaţii", au declarat, joi, surse guvernamentale.

Potrivit acestor surse, motivele nu au fost legate de persoana Laurei Codruţa Kovesi, care este în cursa pentru acest post, ci de informaţiile apărute în spaţiul public despre fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Totodată, arată sursele de la Palatul Victoria, în contextul în care România, ca preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, trebuie să fie mediator imparţial, iar unul dintre candidaţi este român, procesul de selecţie pentru acest post a fost condus de Finlanda, ţara ce va prelua preşedinţia de la România. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?