Exercițiile de luptă comune româno-britanice-americane în Marea Neagră încep vineri

Exercițiile de luptă comune româno-britanice-americane în Marea Neagră încep vineri

Peste 700 de militari din România, Marea Britanie și Statele Unite vor desfășura, de vineri până luni, în apele teritoriale ale României, un amplu exercițiu de antrenament.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române transmis AGERPRES, Fregata "Regele Ferdinand", Dragoarele Maritime "Lt. Dimitrie Nicolescu" și "Lupu Dinescu", împreună cu distrugătorul american USS "Oscar Austin" vor executa proceduri de luptă antisubmarin și de luptă împotriva amenințărilor de la suprafață.

Sunt programate exerciții de luptă antiaeriană iar simularea inamicului va fi asigurată de două aeronave MIG21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române și de două avioane de vânătoare Typhoon din partea Forțelor Aeriene Britanice, informează comunicatul citat.

Exercițiile au ca scop creșterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante și consolidarea interoperabilității între țările membre ale Alianței Nord-Atlantice care participă la aplicație, precum și între categoriile de forțe participante.

USS "Oscar Austin", distrugător din clasa Arleigh Burke, este dotat cu lansatoare de rachete de croazieră Tomahawk cu rază lungă de acțiune și cu sisteme de artilerie navală și de lansare torpile antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarului pe o rază de peste 1.000 de kilometri.

Distrugătorul american a acostat în Portul Constanța joi, pentru o escală de o zi, iar echipajul său are programate vizite oficiale la Comandamentul Flotei și la diverse instituții publice locale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”