Exerciţiile navale ruseşti în aproierea Irlandei 'nu sunt binevenite' (ministru irlandez de externe)

Exerciţiile navale ruseşti în aproierea Irlandei 'nu sunt binevenite' (ministru irlandez de externe)

Exerciţiile navale ruseşti în apele internaţionale din apropierea Irlandei "pur şi simplu nu sunt binevenite şi nu sunt dorite în acest moment", a declarat luni ministrul irlandez de externe Simon Coveney, citat de DPA şi Reuters.

Coveney a explicat că Moscova a informat Irlanda că marina rusă intenţionează să efectueze exerciţiile la 240 de kilometri de coasta de sud-vest a Irlandei, în Marea Irlandei.

"Noi nu avem puterea să prevenim aceasta, dar i-am spus clar ambasadorului rus în Irlanda că acest lucru nu este binevenit", a adăugat el.

"Nu este momentul pentru a creşte activitatea militară şi tensiunea în contextul a ceea ce se întâmplă cu şi în Ucraina în acest moment", a precizat Coveney.

Rusia a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că marina sa va organiza un set de exerciţii implicând toate flotele sale de la Pacific până la Atlantic, cea mai recentă demonstraţie de forţă pe fondul creşterii activităţii militare şi a tensiunilor cu Occidentul.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima