Experimentul suprem: o femeie a consumat fix aceleași suplimente pe care le-a luat Halep

Experimentul suprem: o femeie a consumat fix aceleași suplimente pe care le-a luat Halep

Pentru a dovedi că suplimentul Keto MCT este "vinovat" în legătură cu prezența Roxadustatului în corpul Simonei, un expert plătit de Halep a realizat un experiment, scrie Ziare.com.

Simona a consumat Keto MCT (un supliment alimentar cu colagen) vreme de 5 zile, între 23 și 28 august 2022, cu o pauză de o zi (24 august, zi fără antrenament). Câte 10 grame în fiecare zi.

Conform analizei lui Mircea Meșter , una dintre marile greșeli a fost că Halep a uitat să menționeze că a luat acest supliment, dar și-a amintit brussc.

Simona nu a specificat în formularul completat obligatoriu înaintea testului din 29 august că a consumat suplimentul Keto MCT. Mai mult, ea nu a menționat Keto MCT nici la primele audieri ale cazului, care au avut loc in 26 octombrie. Motivul invocat de Simona: “Am uitat să trec în formular și probabil că am uitat să menționez la audierile inițiale”, a spus ea la audierile principale, din luna iunie 2023.

Tribunalul a înghițit greu omisiunea Simonei Halep, dar a acceptat un experiment realizat de profesorul francez Jean-Claude Alvarez, un expert plătit de jucătoarea noastră.

Laboratorul francez contractat de Simona a realizat un test pe un subiect uman: o voluntară (cu înălțime și greutate asemănătoare Simonei) a consumat pudră Keto MCT în cantități similare celor pe care le-a consumat Simona, la aceleași ore și în aceeași succesiune de zile.

„7 din cele 34 de mostre de urină colectate post-ingestie au fost pozitive cu Roxadustat la o concentrație între sub 0.0025 ng/ml și 0.004 pg/ml”. Tribunalul notează însă că „aceste valori sunt substanțial mai mici decât concentrațiile regăsite în urina Simonei Halep”.

În cazul Simonei, CONCENTRAȚIA DE ROXADUSTAT ESTIMAT ÎN MOSTRELE DE URINĂ DE LA US OPEN A FOST DE 46, RESPECTIV DE 85 DE ORI MAI MARE DECÂT ÎN TESTELE CU VOLUNTARA DIN FRANȚA (0.186 ng/ml la proba A și 0.341 ng/ml la proba B).

Concluzia tribunalului a fost că, deși nu poate să elimine Keto MCT, dintre probabile cauze, trebuie să fi fost și o altă sursă de Roxadustat!

În final, Tribunalul a decis următoarele pe speța testului pozitiv cu Roxadustat:

„Simona Halep A DEMONSTRAT CĂ ESTE PROBABIL CĂ SUPLIMENTUL ALIMENTAR Keto MCT SĂ FI FOST CONTAMINAT CU ROXADUSTAT.

Dar concluzia noastră fermă este că nu e posibil în mod realist ca o contaminare conformă cu studiile Prof. Alvarez să producă cantitatea de Roxadustat prezentă în probele de urină A și B colectate în 29 august 2022”

DACĂ SIMONA HALEP AR FI UTILIZAT KETO MCT CONTAMINAT CONFORM DESCRIERII SALE, ACEASTA NU PUTEA SĂ FIE SINGURA SURSĂ DE ROXADUSTAT DIN CANTITATEA DETECTATĂ DE LABORATORUL DIN MONTREAL”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat