Experții au identificat cât timp ar trebui să mergeți pe jos într-o zi pentru a reduce 13 tipuri de cancer

Experții au identificat cât timp ar trebui să mergeți pe jos într-o zi pentru a reduce 13 tipuri de cancer

Atingerea numărului de aur de 10.000 de pași pe zi a fost mult timp lăudată ca fiind una dintre cele mai bune modalități de a ne menține sănătoși. Dar, potrivit unor noi cercetări, 7.000 este tot ce aveți nevoie pentru a vă reduce șansele de a dezvolta până la 13 tipuri diferite de cancer.

Persoană care face mișcare FOTO: Arhivă, Adevărul

Persoană care face mișcare FOTO: Arhivă, Adevărul

La acest număr de pași, riscul de a dezvolta cancer scade cu 11%, potrivit studiului realizat de Universitatea din Oxford. La 9.000 de pași, riscul scade cu 16%, dar experții nu au văzut niciun beneficiu sporit pentru pașii suplimentari dincolo de această valoare, potrivit dailymail.

În cadrul studiului, care a implicat peste 85.000 de persoane din Marea Britanie, participanții au purtat timp de o săptămână dispozitive de urmărire a activității, care au măsurat atât cantitatea, cât și intensitatea mișcării lor zilnice.

Ce au constatat specialiștii

Cercetătorii au urmărit participanții șase ani mai târziu și au constatat că mersul între 5.000 și 9.000 de pași indica un risc mai scăzut de cancer, indiferent de viteza cu care erau făcuți pașii.

Potrivit publicației citate, cercetătorii au analizat cancerele esofagian, hepatic, pulmonar, renal, gastric, endometrial, leucemie mieloidă, mielom, intestinal, cap și gât, rectal, vezică urinară și sân - care au fost asociate anterior cu o activitate fizică scăzută.

Pe parcursul perioadei de urmărire de șase ani, doar trei la sută dintre participanți au dezvoltat unul dintre aceste tipuri de cancer.

Înlocuirea timpului petrecut în șezut cu activități ușoare sau moderate a redus riscul de cancer, dar înlocuirea activităților ușoare cu activități moderate nu pare să ofere beneficii suplimentare.

Potrivit Institutului de Cercetare a Cancerului, exercițiile fizice ușoare pot ajuta la controlul nivelului hormonului insulină, care ajută organismul să transforme alimentele în energie.

Nivelurile fluctuante ale hormonului au fost legate de dezvoltarea și progresia cancerului. De asemenea, s-a constatat că mersul pe jos ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor care ar putea provoca cancer și contribuie la menținerea unei greutăți sănătoase.

Conform Cancer Research UK, supraponderabilitatea și obezitatea reprezintă a doua cauză a cancerului.

Organizația caritabilă susține că grăsimea în exces trimite semnale către restul corpului, care pot spune celulelor din corpul nostru să se dividă mai des. Atunci când celulele se divid prea rapid, acestea pot forma o tumoare canceroasă.

Scriind despre noua cercetare în The Conversation, Mhairi Morris, biochimist și lector la Universitatea Loughborough, a declarat că cei 7.000 de pași zilnici nu trebuie să fie făcuți dintr-o dată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Sondajul ăsta IRSOP arată mai degrabă disperare...

2 ALERTĂ Paul Stănescu forțează demisia lui Marcel Ciolacu / Culisele luptei pentru putere în PSD

3 VIDEO La unul dintre suspecți, procurorii DNA au găsit la percheziții 173.000 de euro și 20.000 de dolari

4 Uite o anchetă despre șeful DNA...

5 Imagini care dau de gândit... Tot strategie de marketing o fi fost?