Experții, șocați de incompetența armatei ruse. A pierdut blindate cât să echipeze armata Germaniei

Experții, șocați de incompetența armatei ruse. A pierdut blindate cât să echipeze armata Germaniei

Experții au analizat ambuscada coloanei de tancuri rusești din Brovari, declarându-se șocați de incompetența comandanților care au dus coloana direct în ambuscadă.

Grupul de cel puțin 30 de tancuri și alte vehicule blindate rusești s-a apropiat de Kiev pe un drum principal în suburbia din nord-estul Brovari.

Întreaga lume știa dimensiunea coloanei de blindate iar forțele ucrainene au anticipat ce rută va alege spre Kiev.

În loc să opteze pentru un traseu mai sigur în jurul zonei rezidențiale dens construită, comandanții ruși au ales să continue drept, prin și în josul drumului principal.

Forțele ucrainene au folosit o dronă pentru a alege țintele și au început să lanseze lovituri împotriva coloanei de la o distanță sigură.

În ciuda avertismentului că rachetele au lovit drumul din față și câmpurile de ambele părți - arătând că erau vizate - coloana și-a continuat drumul spre Kiev.

Folosind tactici de război din epoca sovietică, zecile de vehicule conduceau aproape bară la bară când au intrat într-un blocaj, cu case de fiecare parte a drumului, potrivit lui Rob Lee, expert militar la Institutul de Cercetare Politică Externă.

În acel moment, vehiculele aveau doar două căi de evacuare: continuarea spre Kiev sau o retragere.

Focul de artilerie a oprit complet vehiculele la mică distanță în satul Skibin, formând un blocaj de trafic de echipamente militare rusești.

Având în vedere că vehiculele blindate erau prea apropiate pentru a se deplasa, trupele ruse au devenit ținte fixe pentru artileria ucraineană.

Imaginile dronei arată explozii care au ratat de aproape tancurile, dar care probabil au deteriorat vehicule și au ucis militari. Unii sunt văzuți în afara vehiculelor blindate în timp ce rachetele loveau în jur.

Unul dintre transportoarele blindate BTR-82 a primit o lovitură directă, în partea de nord a Skibin, blocându-i pe ceilalți. Un alt tanc a fost, de asemenea, lovit și distrus.

Fără altă opțiune, coloana a fost forțată să se retragă, tancurile fiind văzute spre nord-est departe de Kiev după înfrângerea umilitoare.

Franz-Stefan Gady - analist la Institutul Internațional de Studii Strategice - a notat că ceea ce s-a întâmplat cu coloana rusească de blindate arată „pericolul de a nu securiza terenul urban cu infanterie adecvată plus acșiuni de recunoaștere, atunci când elementele principale ale unei forțe trec prin teren urban, ideal pentru ambuscade.'

Analiştii sunt surprinși cum de comandanţii de tancuri ruşi intrat în ambuscada previzibilă a ucrinenilor.

Din mai multe atacuri ale ucrainenilor, forțele președintelui Vladimir Putin au pierdut mai multe tancuri decât sunt operaționale în întreaga armată germană, potrivit Daily Mail.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

2 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf