Explodează CĂCATUL! Gruparea condusă de Vlase în PSD ia în calcul să ceară schimbarea lui Dragnea de la șefia Camerei!

Explodează CĂCATUL! Gruparea condusă de Vlase în PSD ia în calcul să ceară schimbarea lui Dragnea de la șefia Camerei!

Explodează CĂCATUL! Un grup de deputați PSD fideli lui Gabriel Vlase ia în calcul să ceară un vot pentru schimbarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților dacă cel nominalizat de președintele Iohannis pentru SIE nu va primi votul de învestitură în Parlament, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

În acest moment, Liviu Dragnea caută soluții pentru a-l împiedica pe Vlase să devină directorul SIE. Liderul PSD nu a fost consultat de președintele Iohannis înainte ca acesta să facă nominalizarea pentru șefia SIE, iar Dragnea nu îl vrea pe Vlase pentru a nu permite crearea unui pol de putere în interiorul partidului.

Cu toate acestea, lui Liviu Dragnea îi este dificil în acest moment să explice liderilor partidului de ce Vlase ar trebui picat la votul din Parlament. Vlase, vicepreședinte PSD și al Camerei Deputaților, a fost lăsat chiar de Dragnea să conducă nenumărate ședinte ale deputaților, l-a însoțit pe șeful PSD în ultima vizită externă din Elveția și a respectat întotdeauna ordinele de partid. Mai mult, Vlase are o relație personală bună cu mulți dintre deputații și liderii PSD.

Practic, Dragnea are acum două soluții pentru a bloca numirea lui Vlase la SIE. Prima: adoptarea unei rezoluții a conducerii PSD (Comitetul Executiv) care să arate că, nefiind o propunere a partidului, nu poate fi acceptată. Ar urma presiune pusă pe Vlase să renunțe la candidatură. A doua soluție este un vot împotriva lui Vlase în plenul reunit al Parlamentului.

După ce Vlase a aflat de planul lui Dragnea de a-i bloca numirea la SIE, el ar fi pus în discuția unui grup de deputați apropiați posibilitatea de a cere schimbarea șefului PSD de la conducerea Camerei Deputaților. Ar fi vorba de circa 30 de deputați PSD dispuși să sprijine la vot schimbarea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților. Nu e clar dacă acest plan va fi dus până la capăt sau e doar o monedă de negociere pentru Vlase în disputa cu Dragnea.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…