Explozia din apropierea unei grădinițe din China, provocată de o bombă artizanală; autorul a fost ucis

Explozia din apropierea unei grădinițe din China, provocată de o bombă artizanală; autorul a fost ucis

Explozia care a avut loc joi în apropierea unei grădinițe din China și în care opt persoane și-au pierdut viața a fost provocată de o bombă artizanală, construită de un bărbat cu probleme psihice, au anunțat vineri autorități locale, informează AFP și DPA.

'Material exploziv a fost găsit în apartamentul' acestui bărbat de 22 de ani, care a decedat în timpul exploziei, au precizat autoritățile din Fengxian (est), un cartier din orașul Xuzhou, după o analiză ADN.

Explozia s-a produs joi după-amiază în apropiere de intrarea în grădiniță , la ora la care ieșeau copiii. Printre răniți sunt mai mulți copii, a afirmat un reprezentant al poliției din provincia Jiangsu. Xuzhou, cu aproape nouă milioane de locuitori, este unul dintre cele mai mari orașe din provincia respectivă din estul Chinei.

Primele știri transmise de agențiile de presă internaționale arătau că două victime au fost găsite decedate la locul exploziei, iar alte cinci au murit la spital. Dintre cei 65 de răniți, nouă erau în stare gravă.

Potrivit imaginilor difuzate de presa chineză, mai multe persoane erau întinse pe jos după deflagrație, dintre care unii erau inconștienți sau aveau hainele rupte. O femeie strângea în brațe o fetiță care plângea.
Mai multe mass-media chineze au avansat ideea că explozia a fost cauzată de o butelie folosită de un restaurator stradal.

Ministrul securității publice al Chinei, Guo Shengkun, a ordonat o anchetă 'rapidă' asupra cauzelor acestei drame și 'a cerut controale întărite pentru riscuri potențiale la locurile dens populate', potrivit Xinhua. Unul dintre miniștrii săi adjuncți a fost trimis la fața locului pentru a desfășura ancheta.

Atentatele cu bombă nu sunt rare în China, notează AFP. Anul trecut, un bărbat de 29 de ani înglodat în datorii a rănit patru persoane pe aeroportul din Shanghai, aruncând o bombă artizanală lângă un contor de înregistrare, înainte de a-și tăia gâtul. În 2013, un bărbat în scaun cu rotile a făcut să explodeze o bombă artizanală pe aeroportul internațional din Beijing, afirmând că protestează împotriva brutalității poliției. El a fost condamnat la șase ani de închisoare.

De asemenea, mai multe atentate implicând explozii și imputate de către autorități 'extremiștilor' uiguri (minoritate musulmană din nord-vestul Chinei) au avut loc în ultimii ani, printre care un atentat sinucigaș cu camion-capcană în piața Tiananmen din Beijing, în 2013.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”