Explozie într-o mină din Turcia: Cel puțin 40 de morți. Anchetă pentru postări „provocatoare” pe rețelele de socializare

Explozie într-o mină din Turcia: Cel puțin 40 de morți. Anchetă pentru postări „provocatoare” pe rețelele de socializare

Autorităţile turce au deschis o anchetă vizând 12 utilizatori de social media pentru presupuse postări „provocatoare” despre o explozie într-o mină de cărbune din nordul Turciei soldată cu cel puţin 28 de persoane morți, informează sâmbătă DPA.

Paramedici transportând un cadavru scos din mina Bartin FOTO EPA-EFE

Utilizatorii sunt acuzaţi de „incitare la ură”, a declarat departamentul de poliţie pe Twitter. Unităţile de criminalitate cibernetică i-au identificat pe deţinătorii conturilor şi o procedura judiciară a început, a adăugat departamentul.

Conţinutul postărilor nu a fost imediat clar.

Partidele de opoziţie au acuzat guvernul că a ignorat un raport de audit din 2019 avertizând împotriva riscului unei explozii la mina administrată de stat în provincia Amasra de la Marea Neagră.

Autoritatea de stat pentru minele de cărbune a respins acuzaţiile.

Turcia a adoptat joi o lege controversată a presei, instituind o pedeapsă de până la trei ani de închisoare pentru răspândirea a ceea ce autorităţile consideră a fi „ştiri false”.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri seară cetăţenilor să nu ia în considerare „dezinformarea” despre explozie.

Într-un ultim bilanţ anunţat sâmbătă, ministrul turc de interne Suleyman Soylu a declarat, citat de Reuters, că numărul morţilor în explozia de la mina de cărbune din nordul Turciei a crescut la 40.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

4 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

5 De citit...