Explozii în Crimeea: Ucrainenii au distrus un sistem S-400 amplasat de ruși în vestul peninsulei

Explozii în Crimeea: Ucrainenii au distrus un sistem S-400 amplasat de ruși în vestul peninsulei

Armata ucraineană a lovit cu drone şi rachete un sistem antiaerian S-400 „Triumf” amplasat de ruși în apropierea oraşului Eupatoria, în vestul Peninsulei Crimeea, afirmă surse militare de la Kiev.

Sistemul S-400 FOTO EPA-EFE

Potrivit acestor surse, sistemul S-400 a fost atacat inițial cu drone, care l-au „orbit” prin lovirea radarului şi antenei, apoi cu două rachete anti-navă Neptun modificate, care au distrus lansatoarele de rachete antiaeriene.

Informaţia nu este confirmată de surse independente, dar presa ucraineană a relatat mai devreme cu privire la producerea unor explozii în cursul dimineţii de joi în zona oraşului Eupatoria.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a susţinut că a doborât noaptea trecută 11 drone ucrainene deasupra Crimeei şi că a zădărnicit un atac cu drone de suprafaţă asupra navei de patrulare Serghei Kotov, transmite Agerpres .

Între timp, imagini captate din satelit de compania privată Black Sky și redate de Agerpres confirmă că atacul cu rachete efectuat de ucraineni în noaptea de marţi spre miercuri asupra şantierului naval de la Sevastopol, situat puțin mai la sud de Eupatoria, a avariat o navă de asalt amfibiu şi un submarin din Flota Rusă din Marea Neagră. Cele două nave militare se aflau în reparaţii la şantierul naval.

„Nava de desant Minsk Project 775 Ropucha şi submarinul Rostov-pe-Don din clasa Kilo (...) au fost avariate”, a scris compania pe reţeaua de socializare X, unde a publicat şi imaginile.

Potrivit Reuters, aceste imagini indică pagube substanţiale. Kievul afirmă că probabil cele două ambarcaţiuni nu vor putea fi reparate, în timp ce Moscova susține contrariul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat