Explozii inexplicabile la Mariupol, oraș situat pe o rută logistică cheie pentru armata rusă

Explozii inexplicabile la Mariupol, oraș situat pe o rută logistică cheie pentru armata rusă

Peste 14 „explozii inexplicabile” au fost raportate în ultimele șase zile în jurul orașului Mariupol, ocupat de ruși de mai bine de nouă luni, afirmă serviciile secrete britanice în ultimul raport al Ministerului britanic al Apărării privind evoluția războiului din Ucraina.

Mariupol, un oraș devastat de invadatorii ruși FOTO EPA-EFE

„Rusia va fi probabil îngrijorată de faptul că au loc explozii inexplicabile într-o zonă evaluată probabil anterior anterior ca fiind în afara razei de acțiune a capacităților obișnuite de atac ale ucrainenilor”, scrie Ministerul britanic al Apărării.

Potrivit sursei citate, astfel de explozii au fost raportate la două depozite de combustibil și la o uzină siderurgică folosită de Moscova ca bază militară.

Mariupol, un oraș-port de la Marea Azov, se află la cel puțin 80 de kilometri de linia frontului, pe o rută logistică cheie. Orașul a fost ocupat de ruși la mijlocul lunii mai a anului trecut, după un asediu îndelungat soldat cu cira 20.000 de morți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”