Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Măsuri sporite de securitate pe aeroporturi din Franța, Germania și Olanda

Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: Măsuri sporite de securitate pe aeroporturi din Franța, Germania și Olanda

Mai multe țări europene și-au consolidat măsurile de securitate în urma seriei de explozii care au zguduit marți dimineață capitala belgiană Bruxelles.

* Explozii la Bruxelles

În Franța au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul parizian Roissy-Charles-de-Gaulle, relatează AFP. Președintele francez, Francois Hollande, i-a convocat pentru ora locală 10:00 într-o ședință pe miniștrii de interne Bernard Cazeneuve și apărării Jean-Yves Le Drian, conform postului de televiziune BFM TV. 'Dispozitivul de prevenire și de securitate este în curs de desfășurare la fiecare dintre cele opt terminale ale aeroportului (Roissy) și în două stații, cu controale ale trenurilor venind din Bruxelles și mobilizarea echipelor de câini dresați special', au explicat surse din domeniul securității franceze.

Măsuri de securitate consolidate au fost luate și pe aeroportul din Frankfurt (Germania), unul dintre cele mai mari din Europa, a indicat pentru AFP poliția federală germană. 'În ceea ce privește alte aeroporturi (din Germania), nu pot să fac nicio declarație (...) suntem în fază de evaluare', a indicat același purtător de cuvânt.

Olanda și-a întărit și ea securitatea pe aeroporturi și controalele la frontieră.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!