Explozii la ambasada chineză din Kârgâzstan. Mai multi morți

O persoană a fost ucisă și mai multe au fost rănite marți în explozia unei mașini capcană în în fața Ambasadei Chinei din Bișkek, capitala fostei republici sovietice Kârgâzstan din Asia Centrală, au anunțat autoritățile locale, relatează agențiile Reuters și AFP. 

''A murit doar kamikaze și au fost răniți membri ai pazei'' ambasadei, a declarat presei vicepremierul kârkâz Jenish Razakov.

O sursă a poliției a declarat că mașina-capcană, un Mitsubishi Delica, a forțat gardul ambasadei și a explodat apoi în centrul complexului, aproape de reședința ambasadorului.

Potrivit serviciului kârkâz de urgență, membri ai personalului ambasadei Chinei și ai Ambasadei SUA, situată în apropiere, au fost evacuați.

Serviciul național de securitate GKNB a indicat că a deschis o anchetă în legătură cu explozia în care a murit șoferul vehiculului și alte trei persoane.

Conform site-ului kârgâz 24.kg, se pare că mașina a forțat porțile ambasadei înainte de a exploda. Cele trei persoane rănite erau muncitori care lucrau ca grădinari în incinta ambasadei.

Medici locali au relatat că dintre persoanele rănite două sunt membri ai personalului, cetățeni kârkâzi, iar cealaltă o femeie, toți trei suferind răni ușoare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta