Exploziile de la baza militară din Melitopol au distrus toate echipamentele transferate recent de Moscova

Exploziile de la baza militară din Melitopol au distrus toate echipamentele transferate recent de Moscova

Exploziile care s-au produs în noaptea de miercuri spre joi în orașul Melitopol au vizat o bază militară unde rușii transferaseră personal militar și echipamente în zilele precedente, a precizat primarul în exil al orașului la televiziunea națională.

Forțele ucrainene au început ofensiva asupra orașului ocupat Melitopol FOTO PROFIMEDIA

Cu doar o zi înaintea exploziilor, elicoptere rusești aduseseră alte transporturi de echipamente militare, a declarat Ivan Fedorov, primarul legitim al orașului din regiunea Zaporojie (sud-estul Ucrainei), aflat sub ocupație din martie anul trecut.

Toată încărcătura a explodat în acea noapte. Acum nu mai există nimic. Așa a fost în ultimele două săptămâni. Și asta provoacă panică în rândul ocupanților”, a spus Fedorov, precizând că aceste transporturi au avut loc pe parcursul a patru zile precedente atacurilor ucrainene.

„Ieri seară (6 aprilie-n.red), în jurul orei 21:30, s-au auzit explozii în Melitopol și în satul Vesele din districtul Melitopol. Informațiile anterioare indicau că forțele inamice își transferaseră personalul și echipamentele în zonă pe parcursul a patru zile.

În acest timp, inamicul a încercat să bruieze serviciile de telefonie mobilă și internet în sat, pentru a împiedica locuitorii acestuia să raporteze informații [despre activitatea rusă] către Forțele Armate ale Ucrainei și serviciile de securitate. Dar nu au reușit să disimuleze acest lucru”, a transmis oficialul.

Numărăm pierderile ruseşti", a anunța joi pe contul său de Telegram Fedorov, care continuă să-şi exercite funcţia de pe teritoriul ucrainean controlat de Kiev.

Autorităţile de ocupaţie impuse de Moscova care guvernează oraşul au confirmat exploziile, precizând însă că ucrainenii au lansat „şase rachete HIMARS" iar acestea au fost „doborâte de sistemele de apărare antiaeriană ruseşti".

Atacurile ucrainene au avut loc în contextul în care oficiali ucraineni și ruși raportează o acumulare mare de soldați ucraineni în jurul liniei de front din apropierea Melitopolului, un oraș sudic ocupat de Rusia, pe unde trec principalele legături feroviare și rutiere cu Herson și Crimeea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro