EXPLOZIV! Audieri SECRETE la DNA și STENOGRAME din dosarul lui Zgonea! Amănunte INCENDIARE!

EXPLOZIV! Audieri SECRETE la DNA și STENOGRAME din dosarul lui Zgonea! Amănunte INCENDIARE!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și fostul prim-ministru Victor Ponta au fost audiați la DNA Ploiești în dosarul de corupție în care Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a fost trimis în judecată pe data de 3 ianuarie, dezvăluie Ziarul Incomod.

În aceeași cauză au fost audiați și Dan Nica și Constantin Boșcodeală, toți patru având calitatea de martori în dosar. Audierile au fost făcute în secret cu puțin timp înainte de Crăciun. Valeriu Zgonea, coleg de partid cu cei patru audiați recent la sediul DNA Ploiești, a fost trimis în judecată într-un dosar de trafic de influență.

Tot din același dosar, jurnalistul Ionel Stoica a publicat pe Facebook o înregistrare din dosar:

Valeriu Zgonea: Stai, mă, că mă cert cu Dragnea, că Dragnea vroia să pună el subsecretar...
Dumitru Dobrică: Îi nebun la cap?
Zgonea: Pe cuvântu` meu! Deci... căldura! Acuma l-am convins!
Dobrică: Da?
Zgonea: Da! Că i-o face pe Oana subsecretar de stat la Ministeru` Telecomunicațiilor, c-o face nu știu unde! “Nu, mă, io aicea vreau!...”
Dobrică: Și s-a lămurit? Ce-a zis? Sau...
Zgonea: Da, mă, s-a lămurit, nu-i problemă! Oricum, faptu` c-am smuls trei variante, îi mai bine, știi? L-adusese pă băiatu` lui de la Teleorman! Auzi, tu, mă, mânca-ți-aș!

Tot Ionel Stoica a publicat și un fragment dintr-o declarație a lui Dobrică în același dosar:

Dobrică Dumitru, fost consilier județean: „De asemenea, pentru ca Zgonea Valeriu să-mi acorde sprijinul promis în vederea numirii fiicei mele într-o importantă funcţie publică, acesta mi-a solicitat să-i achit contravaloarea unei excursii la Viena, la concerte care urmau să fie susţinute de trupa Bon Jovi şi Andre Rieu, unde avea să fie însoţit de numita Carmen Gheorghe. Acesta mi-a spus că-l pot însoţi în această excursie cu membri familiei mele, ceea ce am şi făcut. Personal am achiziţionat pachetul de servicii de turism ocazionate de excursia la Viena, atât pentru membrii familiei mele (eu, soţia şi fiica mea), cât şi pentru Zgonea Valeriu şi Gheorghe Carmen, precum şi fiica acestora, Maria”

 Zgonea este acuzat că în perioada în care era președinte al Camerei Deputaților a primit foloase necuvenite pentru a o numi pe o rudă a lui Dumitru Dobrică (consilier județean din Buzău) într-o funcție importantă în cadrul Ministerului Comunicațiilor.

Potrivit unui comunicat remis presei de DNA, „în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a lui Dobrică Dumitru.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, se arată în comunicatul citat.

În această cauză, Dumitru Dobrică a încheiat un acord de recunoaştere a faptelor cu procurorii ploieşteni.

Dosarul se judecă în prezent pe rolul Tribunalului Bucureşti.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut