EXPLOZIV! Familia fostei consiliere a Fiolei, afaceri de milioane de euro cu instituţii publice din Dolj

EXPLOZIV! Familia fostei consiliere a Fiolei, afaceri de milioane de euro cu instituţii publice din Dolj

Eliza Mădălina Ștefănescu Peța este deputat PSD de Dolj și a fost mulți ani consilieră Olguţei Vasilescu. Anul trecut, s-a căsătorit cu Sorin Ștefănescu, deținătorul unei firme de construcții care, începând din 2014, a început să câștige lucrări de milioane de euro de la instituții din subordinea primăriei Craiova sau cu alte localități din județul Dolj, dezvăluie  G4Media.ro .

Contactată de  G4Media.ro pentru a explica dacă succesul în afaceri al familiei sale se datorează faptului că a fost cununata de ministrul Olguța Vasilescu, Eliza Ștefănescu Peța nu a răspuns solicitărilor.

În septembrie 2017, Eliza Peța se căsătorește cu Sorin Ștefănescu. Conform presei locale, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu le-a fost naş de cununie celor doi.

Eliza Peța și Sorin Stefănescu erau prieteni de mai mulți ani. Eliza este consilierul primarului și fiica președintele Blocului Național Sindical (BNS) Dolj, Victor Peța, iar Sorin are o firmă, Remex SRL din Ișalnița, care câștigă la foc automat contracte de lucrări publice, cele mai multe dintre ele fără licitație.

Relația de prietenie dintre Peța și Vasilescu este veche. În 2015, potrivit declarației de avere, Eliza Mădălina Peta era consiliera Olguței Vasilescu, pe atunci primar al Craiovei. Înainte, a fost consilier la biroul parlamentar al acesteia.

În 21 decembrie 2016, Eliza Mădălina Peța a fost ales deputat pe listele PSD Dolj.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Sorin Costin Ștefănescu (foto) este deținătorul a 90 la sută din acțiunile firmei Remex SRL, celelalte 10 procente fiind în posesia unei femei de 68 de ani din Craiova, Lucia Deliu.

Firma lui Ștefănescu este „regina” achizițiilor publice în multe localități din Dolj.

Astfel, potrivit e-licitație.ro, comuna Ișalnița a acordat direct un contract de deszăpezire la data de 18 decembrie 2017 societății Remex SRL în valoare de 100 de lei pe oră, pentru 500 de ore. Astfel, pentru lucrări executate cu un autogreder, cu încărcător frontal, cu o autobasculantă cu lamă și un buldoexcavator, firma lui Ștefănescu a încasat de la primărie 50.000 de lei, echivalentul a 11.000 de euro.

De la aceeași primărie, firma Remex a încasat în septembrie anul trecut, prin atribuire directă, aproape 49.000 de euro pentru realizarea unui sens giratoriu.

Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de Muncă din Dolj este un alt client al lui Ștefănescu. A plătit 11,9 lei pe metru pătrat pentru o suprafața de 573 metri pătrați, adică 1500 de euro. Aceeași instituție a plătit 3.000 de euro pentru achiziționarea și montarea unui covor de tip PVC.

Remex a reparat fațadele clădirilor din Işalniţa pentru 223 de lei metrul pătrat și a înlocuit 10 prize cu 330 de lei.

Primar în comună Ișalnița este Ovidiu Aurelian Flori, fost secretar de stat în ministerul Transporturilor, numit în funcție de fostul premier Sorin Grindeanu în ianuarie 2017. Flori a demisionat din funcție, la cerere, patru luni mai târziu.

În comuna Ghercești, firma lui Ștefănescu a mutat, în aprilie anul trecut, mai multe cămine de branșament la apa pe domeniul public, valoarea lucrării fiind de 85 de lei pe bucată, în total fiind mutate 418 de cămine.

În noiembrie 2016, aceeași firmă, obținea, tot fără licitație, o lucrare de reparații la bulevardul de centură și plombări pe străzile municipiului Calafat. Astfel, au fost plombați 4800 de metri pătrați pentru care primăria a plătit 81.000 de euro firmei Remex.

Prin procedură simplificată, aceeași firma a câștigat, în februarie 2018, o lucrare de Execuție lucrări pentru obiectivul reparație capitală sediu Rectorat corp A pentru 215.000 de euro, alți 510.000 de euro fiind încasați, prin procedură simplificată, de la spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, decontul fiind realizat de Consiliul Județean Dolj.

Ștefănescu a reabilitat și școala gimnazială din Tălpaș, în aprilie anul trecut, pentru 160.000 de euro.
În august 2014, aceeași firmă primea din partea Primăriei Craiova un contract cadru în valoare de 21,9 milioane de lei, pe o durată de 4 ani, pentru reabilitarea tuturor școlilor din municipiu.

Până în prezent, firma lui Ștefănescu a cheltuit din contractul cadru 3,6 milioane de euro, bani plătiți de primăria Craiova.
Conform datelor de la Ministerul Finanatelor Publice, în 2016, Remex a înregistrat un profit de 528.000 de lei și avea 90 de angajați.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia