EXPLOZIV! Oameni buni, Proastei nu-i spun ăștia nimic! Citiți și voi ce-a spus când au întrebat-o ziariștii despre cele 10 miliarde promise de Dragnea!

EXPLOZIV! Oameni buni, Proastei nu-i spun ăștia nimic! Citiți și voi ce-a spus când au întrebat-o ziariștii despre cele 10 miliarde promise de Dragnea!

EXPLOZIV! Oameni buni, Proastei nu-i spun ăștia nimic! Citiți și voi ce-a spus când au întrebat-o ziariștii despre cele 10 miliarde promise de Dragnea! Proasta este confuză în privința fondului pentru investiile locale, anunțat la începutul săptămânii de Liviu Dragnea și care urmează fă fie înființat prin ordonanță de urgență. Dar nu a avut curajul să-l contrazică.

Întrebată de jurnaliști la Parlament despre acest subiect, Proasta României a spus că este vorba despre 10 miliarde de lei.

”Trebuie să găsim și alte oportunități de a dezvolta localitățile rămase în urmă și în acest sens avem această abordare, acest fond de investiții care are alocată o sumă de 10 miliarde de lei”, a spus Proasta.

”De lei sau de euro?”, i-a atras atenția un jurnalist.

”De lei”, a spus Proasta.

”De lei sau de euro?”, a insistat jurnalistul.

”Lei”, a spus, din nou, Proasta,

”Domnul Dragnea a spus euro”, i-au atras atenția jurnaliștii.

”Eu știu de 10 miliarde de lei, poate d-nul Dragnea are dreptate, eu așa știam. Nu m-am uitat încă atent pe cifrele din buget. Important este că acest proiect la nivel național vrea tocmai ca fiecare localitate să aibă cele necesare și încercăm să găsim mai multe modele pentru dezvoltare”, a cedat Proasta României, neavând curaj să-l contrazică pe Dragnea.

Liviu Dragnea a anunțat luni că Guvernul va da săptămâna viitoare o ordonanță de urgență pentru înființarea unui fond prin care să se aloce investițiilor locale suma de 10 miliarde de euro. El a spus că a fost luată o decizie în acest sens la ședința Comitetului Executiv al partidului, dar a refuzat să spună care e sursa acestor finanțări.

”E o chestiune nouă, urmează finalizarea proiectului azi-mâine și sperăm ca guvernul să dea OUG într-o săptămână. După aceea, ministrul Finanțelor va da detalii”, a spus Liviu Dragnea într-o conferință de presă, refuzând să dezvăluie sursa finanțării.

Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, la Digi24, că cele 10 miliarde de euro care vor fi alocate pentru fondul de investiții pentru finanțarea proiectelor inițiate de administrațiile locale vor fi administrate în comun de către MFP și Comisia Națională de Prognoză.

”Este o conlucrare între Ministerul de Finanțe și Comisia Națională de Prognoză. Noi avem la MFP comisia de autorizare a împrumuturilor locale, cei de la CNP stabilesc prioritățile pentru care se pot finanța astfel de proiecte, deci este un mecanism comun”, a declarat Teodorovici.

Întrebat de ce acest fond nu va fi administrat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Teodorovici a motivat că MDR se ocupă deja de fonduri europene și de PNDI. ”Ministerul Dezvoltării are programe în derulare. Nu  strică să variem, să creăm mai multe mecanisme,  să existe un fel de concurență în  sensul bun”, a comentat ministrul de Finanțe.

Teodorovici a precizat că cele 10 miliarde de euro nu vor fi prevăzute doar pentru anul viitor, urmând să fie prevăzute credite de angajament pentru mai mulți ani. ”Mecanismul va fi prezentat mai târziu pentru  a se înțelege foarte clar care este scopul, de unde  vin banii , pe ce perioadă”, a conchis Teodorovici.

În momentul de față, Ministerul Dezvoltării este condus de vicepremierul demisionar Paul Stănescu. PSD a propus-o pentru acest portofoliu pe Lia Olguța Vasilescu, însă președintele Iohannis nu a anunțat încă dacă accepta propunerea făcută de premierul Viorica Dăncilă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...