EXPLOZIV! Ponta rupe din PSD și vrea să își facă grup parlamentar. Una din mize: moțiunea de cenzură

EXPLOZIV! Ponta rupe din PSD și vrea să își facă grup parlamentar. Una din mize: moțiunea de cenzură

Victor Ponta negociaza intens cu parlamentari PSD care ar fi pe locuri neeligibile după căderea partidului în sondaje și intenționează să-și facă grup parlamentar la Camera Deputaților chiar în cursul acestei săptâmâni dacă va reuși să ajungă la zece, numărul minim necesar pentru a-i cere lui Liviu Dragnea să-i aprobe formarea grupului, au declarat pentru  G4Media.ro surse apropiate de fostul premier. Potrivit surselor citate, Ponta ar mai avea nevoie de trei parlamentari pentru ca partidul Pro România să-și poata forma grup parlamentar după modelul UNPR. Una din mize ar putea fi moțiunea de cenzură anunțată de liberali și devUSR după ce președintele Iohannis a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă.

Pentru a fi adoptată, o moțiune de cenzură trebuie să primească cel puțin 234 de voturi, adică jumătate plus unu din numărul total de parlamentari. În acest moment, majoritatea este compusă din PSD și ALDE și susținută de UDMR și deputații minorităților, formațiuni care au împreună 292 de parlamentari, în timp ce Opoziția (PNL, USR, PMP, neafiliați) contabilizează abia 173 de senatori și deputați. Pentru a coaliza o majoritate, de partea Opoziției trebuie să treacă UDMR (30 parlamentari), minoritățile (17 deputați) și cel puțin 14 parlamentari de la PSD sau ALDE.

”Parlamentarii Pro România vor vota pentru o moţiune de cenzură cel puţin din următoarele considerente: obedienţa totală a structurilor guvernamentale faţă de interesele private şi ilegale ale lui Dragnea şi ale grupului său de interese ilegitim, dezastrul economic şi bugetar produs prin aplicarea aberantei ‘revoluţii fiscale’, minciuna colosală a ‘creşterii salariale de 25%’ (care în realitate au scăzut prin trecerea contribuţiilor sociale la angajat şi rata inflaţiei), haosul provocat în Sănătate şi Educaţie prin măsuri guvernamentale greşite şi care sunt de natură să producă conflicte sociale de proporţii, incapacitatea structurală de a face investiţii publice şi de absorbţie a fondurilor europene”, a scris Ponta, pe Facebook pe data de 27 aprilie.

Și Traian Băsescu s-a poziționat deja, anunțând că partidul său va vota o moțiune. ”Oricine depune moţiune de cenzură are sprijinul nostru. Nu suntem de acord ca România să aibă un guvern condus de o marionetă. Dăncilă e o marionetă în spatele căreia se află Liviu Dragnea, ea nu este premier. Eu am spus de atunci că preşedintele Iohannis s-a pus singur într-un non-combat sau nu ştie în ce s-a băgat“, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu pe 30 aprilie.

Fostul președinte ar fi iritat de racolările operate de PSD în rândul organizației de tineret a PMP.

Unul dintre foștii pesediști curtați intens de Victor Ponta este primarul Iașiului, Mihai Chirică. Acesta a fost exclus din partid la începutul lunii februarie după ce l-a criticat în repetate rânduri pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

 
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda