EXPLOZIV! The Guardian despre Dragnea: „Ideologia lui este el însuși. Personajul din umbră care ia deciziile în România”

EXPLOZIV! The Guardian despre Dragnea: „Ideologia lui este el însuși. Personajul din umbră care ia deciziile în România”

Ziarul britanic The Guardian scrie miercuri într-o analiză dedicată lui Liviu Dragnea că, în timp ce liderii europeni se adună în România pentru summit-ul de la Sibiu, liderul PSD e tot mai agresiv.  The Guardian notează că, de la summitul de la Sibiu, pe lângă Theresa May va mai fi probabil încă un mare absent: Liviu Dragnea, descris drept ”cel mai puternic politician în țara care găzduiește summitul”, relatează  G4Media.ro .

”Dragnea, liderul PSD, a devenit un personaj la fel de deranjant la Bruxelles precum premierul maghiar Viktor Orban și liderul polonez Jaroslaw Kaczyński, chiar dacă este mai puțin cunoscut decât aceștia din cauza prestației sale în spatele scenei.

Ziariștii britanici amintesc că Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală și are interdicție să fie premier, dar puțini se îndoiesc că el e cel care conduce efectiv guvernul. The Guardian scrie despre certurile dintre București și Comisia Europeană pe tema justiției.

Criticii lui Dragnea spun că scopul său este acumularea de putere și bogăție, mai mult decât orice alte valori politice. ”Ideologia lui e el însuși”, a declarat Victor Ponta pentru The Guardian.

”El face totul, le spune miniștrilor și premierului ce să facă, ei sunt toți plastilină în mâinile sale”, a spus și Monica Macovei, fost ministru al justiției.

The Guardian amintește că Dragnea a fost condamnat anul trecut în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare pentru abuz de putere într-un proces de corupție. Există de asemenea suspiciuni că Dragnea, familia sa și o rețea de oameni de afaceri apropiați s-au îmbogățit utilizând o companie lipsită de transperanță numită Tel Drum, care și-a umplut conturile cu fonduri europene, mai scrie susrsa citată.

Dragnea a refuzat să răspundă întrebărilor The Guardian.

Publicația britanică notează că guvernul a încercat de câteva ori să adopte un controversat proiect de amnistie care l-ar fi ajutat pe Dragnea și pe mulți alții să scape de închisoare.

PSD a devenit din ce în ce mai agresiv după criticile partenerilor externi, descriind lupta anti-corupție drept un atac la adresa României.

În Bruxelles există o doză mare de frustrare din cauza direcției pe care a luat-o România. ”Știam foarte bine la momentul aderării că România și Bulgaria nu erau pregătite”, a declarat pentru Ther Guardian o sursă europeană implicată în procesul de aderare. ”Greșeala a fost că am sperat că odată devenite state membre acetse două țări se vor alinia imediat la standardele europene. Poți presa o țară când vrea să intre în UE, dar după aderare posibilitatea de a provoca reforma scade considerabil. Acesta e un eșec structural al sistemului nostru”, a mai spus sursa citată.

Citește aici articolul în varianta originală:  'His ideology is himself': the shadowy figure calling the shots in Romania


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk